Premiär för Anatta – Bagis nya thairestaurang!

Thai-takeaway-restaurangen Anatta i Bagarmossen på premiärdagen

Idag öppnade så äntligen Thai-restaurangen Anatta i Bistro Woks gamla lokaler. Jag skriver äntligen eftersom ägarna hade tänkt öppna redan den 5 september. Men renoveringsjobbet tog betydligt längre tid än beräknat.

– Vi jobbade varenda kväll, berättar Pat, när Bagisbloggen premiärköper några rätter. Pat är strålande glad och nöjd med öppningsdagen. I köket bakom står kompisen och kompanjonen Viktor i stilig svart kockmössa och lagar snabbt mat på beställning och vid borden sitter några av deras vänner.
Pat, Viktor och Kantara träffades när de studerade International Marketing i Västerås. Alla tre kom hit från Thailand, men trivdes så bra att de stannade kvar. Och nu har de startat företag tillsammans.
Pat är väldigt glad för att jag i mitt tidigare inlägg uppmärksammade att namnet Anatta har en speciell innebörd:

-Vi använder namnet Anatta eftersom vi upplever att det är så mycket egoism i företagsvärlden, skrev Pat i ett mejl till Bagisbloggen för några veckor sedan, och när jag träffar henne live återkommer hon till detta. Det finns uppenbart mycket kärlek och entusiasm i det här restaurangprojektet.

Pat tar emot vid disken, i köket skymtar Viktor med kockmössan.

Hur är det då med maten? Det vore ju trist att efter detta upplägg och all denna positiva energi besviket konstaterar att Anatta inte levererar. Själv valde jag ut tre rätter från den digra menyn (som innehåller hela 58 rätter och 6 tillbehör): nr 10  Röd Curry /Gangped, nr 14 Koriander wok/Padpakchee och nr 16 Ingefära wook/padkhing, och är hur nöjd som helst (så även min familj)! Prisläget är också helt okej. De flesta rätter finns i vegetarisk, kyckling, biff och räkvariant med pris på 70, 79, 79 respektive 89 kronor. Laxrätter kostar 89 kornor och så serveras en specialrätt med biff, räkor och kyckling som kostar 109 kronor.

nr 16 Ingefära wook/Padkhing, nr 10  Röd Curry /Gangped och  nr 14 Koriander wok/Padpakchee

Nu återstår bara att utforska resten av menyn…

Rätt 1-41 på i den omfattande menyn

Anatta har generösa öppettider:

Måndag-fredag: 10:30-20:30
Lördag-söndag: 12:00-20:30

Telefonnumret som gäller (tyvärr feltryckt på menyn): 08-649 97 64
Och missa inte Facebooksidan: www.facebook.com/AnattaThaiTakeAway

—-

Slutligen en liten efterlysning. Pat som driver restaurangen bor just nu i Bergshamra, men skulle gärna flytta till Bagis. Någon som har tips på lägenhet, meddela henne 😉

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...