Välkomna till gemytliga Caffe Cannella – Bagisbloggen besöker Bagis Milanoinspirerade kafé

Utsikt från Caffe Cannella

När Kevin Asgari berättade för folk att han och hans fru Arezzo Asgari tänkte starta kafé i Bagarmossen var det många som avrådde:
-Många sa att det inte skulle funka, att det var så många problem här, men Bagarmossen är fantastiskt, berättar en entusiastisk Kevin när han bjuder Bagisbloggens utsände på en kopp espresso.

Vi sitter på Caffe Cannella, Bagarmossens nya kafé/konditori som varit öppet lite precis en månad:
-November var en succémånad, fortsätter Kevin, och varvar avslöjanden om framtida satsningar med historier om entusiastiska kunder, Bagarmossens historia och hur hela Bagarmossens centrum kommer att lyfta.

Den 7 juli skrev de på kontraktet och lokalen som tidigare inhyst Bagarmossens trafikskola kunde förvandlas till Milano-inspirerat kafé; Men det tog ett bra tag mellan att kontrakt skrevs och kaféet stod klart:
-Först måste vi söka bygglov för att bygga om lokalen. Det var mitt i semestern så det tog tid. När det var klart var det i slutet av sommaren och semester i Italien, så kaffemaskinerna vi beställt därifrån blev riktigt försenade.

Att det sedan tog ytterligare ett par månader innan Caffe Cannella stod klart är inte så konstigt. Kevin har totalrenoverat lokalen, enligt Arezzos ritningar (Arezzo är arkitekt), och förvandlat slitet till toppfräscht, men ändå mysigt. Trivsamt är kanske rätta ordet, och mycket av idén med Caffe Cannella är just att det ska kännas som en plats att återvända till. Ofta.

-Bagarmossenborna ska inte behöva åka in till stan för att fika, tycker Kevin.

Istället är det han som gör tvärtom. Åker från sitt hem på Norrmalm till Bagarmossen för att servera fika till Bagisborna. En anledning till att Kevin och hans fru valde Bagarmossen var att han vill åt den genuina bykänslan.

-Ett kafé i stan blir inte lika socialt och personligt. Nya kunder kommer och går, menar han.

Klassiskt konditori och mysigt kafé.

Och Kevin har en del erfarenhet av kaféer inne i stan. Inför starten av Caffe Cannella sprang han runt på kaféer och provdrack kaffe. Han fastnade för italienska Caffe Molinari och det blev också grunden för kaféet. Det var inte kärlek till Italien i sig som gav Caffe Cannella sitt italieninspirerade namn, utan just kaffet. Och så gillar Kevin kaféerna i Milano som är både konditori och kaffebar.

Många Bagisbor har öst sitt beröm över Caffe Canella, men många har också uttryckt sin oro. Först hade Bagarmossen inget vidare kafé alls. Sen fick vi Lilla Bagis och nu har vi plötsligt två bra kaféer. Kommer de konkurrera ihjäl varandra?
Ska vi tro Kevin finns det ingen anledning till oro. Lilla Bagis och Caffe Cannella har varsin nisch och sina egna kunder.

-Där jag bor, på Norrmalm, finns det 5-6 kaféer inom en radie av 500 meter, och alla går runt. Klart det finns plats för två fik i Bagarmossen, säger han.

Samtidigt uppmanar han alla Bagisbor att verkligen ta till vara på sitt centrum. Handla lokalt. Åk inte och handla och fika i Farsta. Gillar man utvecklingen som Caffe Cannella och Lilla Bagis står för så kan man faktiskt göra en insats.
Bagisbloggen håller med: Ut och fika!

Mer om aktuella erbjudanden mm kan du snart läsa om på Caffe Cannellas hemsida:
www.cannella.se

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...