Bilfri promenad på lördag mellan Bagis och Skarpnäck

Belinda Hellberg, Miljöpartiet

Kanelbullens dag känner väl varenda kotte till vid det här laget. Den ”bilfria dagen” är inte lika känd. Den inträffar den 22 september, alltså nu på lördag (och är en del av den av EU-instiftade Europeiska Trafikantveckan, som åtminstone jag nog tycker att Naturvårdsverket har varit dödligt dåliga på att informera om…).
Med anledning av denna och planerna på att exploatera området mellan Skarpnäck och Bagarmossen anordnar Miljöpartiet en ”bilfri promenad” på lördag.

-Det börjar kl 15 och vi samlas utanför tunnelbanenedgången, berättar Belinda Hellberg, Miljöpartiet, i ett mejl till Bagisbloggen.

Förutom Belinda Själv kommer Ronny Fors som är guide på Naturskyddsföreningen, Ewa Larsson (MP) som är vice ordförande i stadsdelsnämnden att närvara. Eventuellt även Mats Lindqvist från Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Tanken är att ta en promenad från Bagarmossen till Skarpnäck och prata om planerade byggärenden i området och lära oss mer om naturen i närområdet.

Samling sker lördagen 22 september kl 15 utanför Bagarmossens tunnelbana.
Bagisbloggen kan nöjt konstatera att engagemanget från de lokala politikerna i exploateringsfrågan är stor. Häromdagen kunde vi skriva om Folkpartiets förslag. I helgen som var delade Socialdemokraterna ut flygblad i Bagarmossens centrum och berättade om sin syn i frågan. Vänsterpartiet har tidigare  tydligt deklarerat sin syn för att rädda Bagisskogen. Övriga partier får gärna höra av sig till Bagisbloggen och ge sin syn i frågan och förklara sitt perspektiv!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...