Förslag att bygga studentbostäder i Bagarmossens centrum

Ytterligare ett inlägg i bostadsdebatten kom från Folkpartiet häromdagen. De tycker att det borde byggas studentbostäder vid tbaneuppgången i Bagarmossens centrum. Så här skriver de på sin hemsida:

– Tanken är att den nuvarande tunnelbaneuppgången rivs och inkluderas i den nya byggnaden. Den bakomvarande parken och bollplanen är idag sliten och otrygg, och därför lämplig att bygga studentbostäder på, säger Daniel Forslund

– Att erbjuda hundratals studenter och unga vuxna möjlighet till en bostad i Bagarmossen skulle ge ett välbehövligt lyft till centrumet, och bidra till att butiker och lokal service kan utvecklas samtidigt som trygghet och trivsel skulle öka, tillägger Daniel Forslund.

Det här är också en alternativ lösning till att bebygga skogspartierna mellan Bagarmossen och Skarpnäck. I senaste numret av Mitt i Söderort understryker Daniel Forslund att Folkpartiet är emot ny bebyggelse på Skarpnäckfältet:

-Vi tycker det vore helt fel att skära av grönområdet, säger han.
Även planerna på en ny väg i området måste stoppas permanent (…)

Mer om Folkpartiets hela förslag på alternativ till rådande exploateringsförslag hittar man på bloggen (här).
I ovannämnda Mitt-i-artikel  citeras också en hel del av den negativa kritik som riktats från allmänheten mot  exploateringsplanerna. En av dem som är kritisk (dock ej med i artikeln) är Barbro Lindqvist. Hon har precis startat en Facebook-sida i kampen mot exploateringen av den gröna kilen. Du hittar den här >>

Återigen till Folkpartiets förslag att bygga studentbostäder i Bagarmossens Centrum. Vad tycker ni om den?

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...