Idag startade arbetet med Bagis gerillaträdgård! Var med du med!

30 augusti drog bagisbon Charlotta igång Facebookgruppen ”Bagis gerillaträdgård” med programförklaringen:

Hemma på min gata på Lagavägen, där finns ett tomt dagis… Och det har en väldigt lagom och trevlig liten inhägnad gård som jag tänker att man skulle kunna göra mysig och odla saker på. Det ligger 30 sekunder från centrum men ändå lite avskilt. Tomten kommer enligt SISAB att stå oanvänd i några år i väntan på att riva dagiset och bygga lägenheter. Nu vill jag kolla om det finns intresse för att fixa ett litet odlingsparadis där tillsammans? Gå med i gruppen om du är intresserad och bjud in alla du tror kan vara intresserade.

Idag lördag den 8 september kickade gruppen igång arbetet. Två familjer dök upp, och lite av vad de gjort kan ni se och läsa om nedan. Charlotta o co vill gärna bli fler. Så besök gärna gruppens Facebooksida och begär medlemsskap, eller dyk upp nu på lördag 15 september klockan 10. Planen är att fortsätta arbetet då.

 

De första plantorna är satta

 

Och såhär fint fick vinbären det. Om några veckor ska vi beskära dem 

 

Gustaf jobbar på att befria vinbären 

 

Det är verkligen perfekt att jobba på en dagisgård, barnen hade roligt medan vi jobbade och de uppvisade god spontan förståelse för vår vision. (Det är gatukritor de ritar med, spolas bort av regn.) 

 

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...