White Guide hyllar skolmaten i Bagarmossen!

whitegudieuniorKänner ni till White Guide? Guiden som listar Sveriges bästa restauranger. Sedan ett tag tillbaka finns även White Guide Junior, en guide till den bästa skolmaten i Sverige. Och visst gör sig vårt kära Bagis även lite märkvärdigt här… nedanstående skrivs nämligen om Bagarmossen och Brotorpsskolors mat (citat (modell längre) via skolans hemsida >>):

Bagarmossens och Brotorpsskolor må vara helt vanliga skolor men skolans restaurang tillhör landets bästa!
Jonny Lettisen tog inte bara med sig kollegan Johan Zeinow när han slutade på Restaurang Viktoria i Stockholm. Han tog även med sig glädjen att servera riktigt vällagad mat när han började på enheten Bagarmossen-Brotorpsskolor.
”Jag vet inte hur man lagar skolmat” säger Jonny med en klurig blick. ” jag vet däremot hur man lagar god mat” Huvudet på spiken Jonny! Varför sätta en rubrik på maten överhuvudtaget? Visionen är att laga all mat från grunden, men pannkakor och köttbullar köper man fortfarande in. Salladsbuffén är en fröjd att vila ögonen på och det blir inte sämre när vi börjar äta: den är både variationsrik, genomtänkt och riktigt god. Dagens lunch är biff stroganoff, smakrik och kärleksfullt tillagad med tydliga smaker. Alternativrätten är ändå snäppet bättre: lammfärsbiffar som får vilken lunchrestaurang att fråga efter receptet. Även barnen är nöjda. En liten kille som slår sig ner bredvid mig tömmer tallriken utan att säga ett ord, innan han går iväg för att fylla på mer. En annan detalj som gör oss glada är alla skyltar som beskriver både salladerna och den varma maten. Det här hoppas vi på att fler skolor i Sverige tar efter! Själva matsalen i Bagarmossens skola har några år på nacken men det spelar ingen roll. Matsalen är genomtänkt. Två separata linjer där eleverna kan ta för sig av både salladsbuffén och varmrätt gör att flödet fungerar, även när ett hundratal hungriga matgäster väller upp för trapporna till restaurangen. Bagarmossens och Brotorpsskolor må vara helt vanliga skolor men skolans restaurang tillhör landets bästa! Slutligen en stor varm kram för att ni verkar vara så stolta över er mat, med all rätt. Det syns i allt ni gör: på hemsidan och i kommunikation med såväl lärare, elever och föräldrar. Det är inte bara ett hedersvärt tankesätt, det är nödvändigt.

Grattis till ännu en utmärkelse! Häromåret fick skolan nämligen Kvalitetsutmärkelsen 2011 >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...