En underbar nationaldag i underbara Bagis… samt några badtips

Jag har drivit den här bloggen sedan början av 2009. Och de senaste åren har jag undvikt att vara alltför personlig. Det har mest handlat om att berätta vad som händer och uppmärksamma spännande personer och Bagisrelaterade saker. Idag tänkte jag frångå den formeln. Idag känner jag mig nämligen så himla uppfylld av hur fantastiskt det är att bo här. Så uppfylld att jag bara måste läcka ur mig lite Bagisglädje, fett dopad av sommarvärme och möjligtvis påverkad av någon form av nationaldagsyra (även om jag inte märkt av någon yra, och bortsett från Kyrkans firande i Bagarmossens Centrum knappt märkt av att det är nationaldag.).

De flesta platser i Sverige gör sig lite extra bra när det är sommarvarmt och soligt. I Bagarmossen är skillnaden mellan sommar och gråmulen vinter extrem. Plötsligt fylls gårdar, cykelvägar och torg av människor. Och tillskillnad från Stockholm city är det många gånger människor som känner igen varandra, som nickar, hälsar och då och då stannar och pratar eller bara ler.

Idag var en speciell dag. Soligt, varmt och de flesta lediga från sina arbeten, eller lediga från sin ofrivilliga arbetslöshet. Min familj tog cyklarna till Söderbysjön. Där var det fullt med folk. Mestadels barnfamiljer. Massvis med folk, men på något underligt sätt känns det ändå inte trångt. Många tillhörde min bubbla. Vi med barn på dagis. Många bagisdagis kunde man konstatera för efter någon halvtimme hade fem, sexstycken av min äldsta dotters kompisar samlats på stranden.

Söderbysjön

Söderbysjön nationaldagen 2013

När andra föräldrar höll koll på mina barn kunde jag tryggt simma ut i det kyliga/härligt svalkande vattnet och uppfyllas av känslan av att svensk sommar är fantastisk (jojo jag var visst lite patriotisk på svenska flaggans dag).

På vägen hem hoppade vi glassen på Björkhagens golfklubb och cyklade hem genom idel leende kvarter, förbi Lagaplan med kyrkans traditionella nationaldagsfirande och hem till vår härliga bilfria innergård. Ett par timmar senare trillade vi över till granngården och kunde tillsammans med fyra andra familjer, en grill, en massa härlig mat och en del vin konstatera att vi älskar att leva la vida Bagis.

Hoppas även ni, kära läsare, har haft en underbar dag! Leve Bagarmossen, leve Sverige! 😉

—–

och ni som är nya i Bagis och undrar om det här med badplatser… Söderbysjön är närmast och passar gott för barnfamiljen. Du som vill ha lite mer playa, mycket folk och hopptorn ska ta en tur till Flatenbadet (mer info här) och du som inte gillar playa och vill ha det lite mer avskilt bör kolla in Ulvsjön (läs mer här). Det går också att bada i Älta och från 15 juni håller poolen Nytorpsbadet vid Björkhagen öppet (läs mer).

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...