Visionsdag – Leve Bagisskogen – lördagen 24 mars

Här kommer information från Leve Bagisskogen och Söderorts Naturskyddsförening som arrangerar visionsdag i Skarpnäcks kulturhus lördagen den 24 mars.

LEVE BAGISSKOGEN ARRANGERAR EN VISIONSDAG FÖR BAGARMOSSEN-SKARPNÄCK!!!
– Lördagen den 24 mars i Skarpnäcks kulturhus.
– Öppettid kl. 12-15

Vi vill visa att det finns många här som bryr sig om sitt område och som ser en annan framtid än bebyggelse överallt – t.ex. där vi har bra livskvalitet, där fler har råd att bo, där människor har nära till lättillgängliga och ostörda naturområden och där vi inte ska behöva konkurrera med bilar för att ta en promenad mellan Skarpnäck och Bagarmossen. Och samtidigt vill vi påverka i en positiv riktning och visa vad vi vill med hela området!

 

BAKGRUND
Kommunen ordnade ett dialogmöte om planerad bebyggelse i Bagarmossenskogen i januari. Dels låg mötet på en vardagskväll kl 17-21 vilket hindrade många som hade velat delta från att komma. Deltagarna fick efter mötet en lapp med sig hem där det stod ungefär att ”de förslag som går i linje med stadens planering eventuellt kan komma att inarbetas i kommunens förslag…”
En överväldigande majoritet av de ca 200 deltagarna var emot ett radhusområde och en bilväg i Bagisskogen. De har nu spenderat 4 timmar på ett möte där bara de förslag och idéer som är överens med stadens var välkomna – någonting de fick veta först i efterhand!

Därför ordnar vi nu ett eget möte där alla människor och alla idéer är välkomna. De som deltar får därefter rösta fram de bästa förslagen!

 

VISONSDAGENS INNEHÅLL
– Föreläsning med stadsekolog som berättar om hur planeringen går till i kommunen.
– Workshop – diskussioner i smågrupper för att få fram förslag om vad vi vill se hända i våra stadsdelar – vi avslutar med att alla får rösta på sina favoritförslag! (Inget krav på att delta hela tiden utan folk kan komma och gå.)
– Demokrativerkstad där vi hjälper den som vill att skriva ett medborgarförslag.
– Lokala föreningar presenterar sig
– Barndemokrati – visionsverkstad där barnen får säga hur de vill att det ska vara – med pyssel

VARMT VÄLKOMNA!

Samarr. Leve Bagisskogen, Söderorts Naturskyddsförening

 Hela programmet hittar ni här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...