God Jul allihopa! – Här är den perfekta Bagisjulklappen!

Först och främst vill Bagisbloggen önska alla sköna Bagisbor (och alla ni andra som råkar läsa denna blogg) en härlig jul! Vi firar den med att publicera en bild på Bagarmossens absolut mest ambitiösa julbelysning, samt en påminnelse om julens fina budskap. Ni vet det här med att man ska vara generös och tänka på sin nästa.

Och som Bagisbo finns det faktiskt möjlighet att idka välgörenhet på lokal nivå. Kolla in det här schyssta projektet från Polstjärna (all info och hur du skänker pengar hittar du här >>):

Ungdomar vill byta kvällar i centrum mot överlevnad i fjällen Stiftelsen Polstjärna stöttar projektet Ett med naturen där åtta ungdomar från Skarpnäck/Bagarmossen får möjlighet att byta perspektiv och uppleva en annan verklighet. Ungdomarna kommer att medverka i en överlevnadsvecka där de tillsammans jobbar med teambuilding, fisketurer och vandring. Stiftelsen Polstjärna presenterar och samlar in bidrag från allmänheten till projektet på sin webbplats.

Brandmännen Stefan Nilsson och Nikolaus Ejvegård kommer från stiftelsen På rätt väg som är en del av Skarpnäckslyftet. Med stöd från Polstjärna kommer de i vår att genomföra projektet Ett med naturen då de åker till Helagsfjället tillsammans med 8 ungdomar. Syftet med projektet är att skapa en positiv upplevelse och bryta destruktiva levnadsmönster hos ungdomarna genom att låta dem uppleva en annan verklighet än den de är vana vid.

– Vi har alla ett behov av att bli sedda och bekräftade. Och för att få någon att förändra sitt beteende behövs en relation vilket Stefan och Nikolaus har skapat till dessa ungdomar under sina år i Skarpnäck/Bagarmossen. De pengar som ska samlas in kan tyckas små men jag är övertygad om att de kan ge mycket positiva resultat, säger Polstjärnas grundare Karl Lindqvist.

Projektet presenteras på Polstjärnas webbplats, där det är möjligt för allmänheten att skänka bidrag. Där kan man också se hur insamlingen går framåt i realtid. Efter att projektet har genomförts kommer bilder och berättelser från deltagarna att finnas på webbplatsen.

Skänk en slant och läs mer här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...