Sommar sommar! Bagisbloggen tillbaka, med lite ”okej juli är slut men än är inte sommaren över”

Det var ett tag sedan ni läste något nytt här på Bagisbloggen. Orsaken stavas  s e m e s t e r. Undertecknad har antingen varit på vift eller ägnat dagarna åt att ligga på playan vid Söderbysjön…

… köpt glass i Golfklubbens i återuppbyggda och nyligen invigda klubbhus…

Klubbhuset serverar förövrigt även mat och dricka och har öppet måndag-fredag 8-21, och 8-18 på helgdagar.
När undertecknad besökte klubbhuset i juni var tyvärr servicen sådär. Håller tummarna på att de lyckats få snurr på rutinerna (någon som varit där nyligen som kan ge en recension?)

Flatenbadet har jag bara hunnit besöka en gång (vädret har ju varit sådär), men det är mäkta häftigt att denna klassiska badanläggning fräschats upp och fått nytt liv. Riktigt fint! All heder åt föreningen Nya Flaten!

Men jag har tyvärr inte hunnit bada i fantastiska Ulvsjön (en av Nacka reservatets gömda pärlor, läs mer här >>).

Däremot har jag grillat en hel del på en av Bagis fantastiska innergårdar…

Och fikat några gånger på Lilla Bagis, som i början av sommaren fick finfin ny skylt!

Under sommaren har dessutom Caffe Canella fått nya ägare. Det hela lär, enligt Bagisbloggsläsaren Peder ha ägt rum för ett par veckor sedan och de nya ägarna ska enligt uppgift till Peder ”satsa mer på konditorispåret”. Bagisbloggen får anledning att återkomma till detta och en hel massa andra tips som droppat in i mejlboxen under sommaren. Snart är Bagisbloggen ikapp! Vi lovar!

Passa på och njut av sommaren så länge den varar!

PS! Det enda som suger i Bagis just nu (bortsett från det väldigt ostadiga vädret) är SL:s ombyggnation av Kärrtorps tbane-station. 20 minuters-trafiken med byte i Gullmarsplan tär onekligen på krafterna. Se där: en anledning att längta till höst!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...