Nya hiphopvideo “Chicken Teriyaki” spelades in i Bagis

Förra veckan släpptes “Chicken Teriyaki”s muskvideo, en Mack Beats låt med de unga rapparna Rosh, Jaqe & Amin, som till stora delar spelades in på Bagis gator. Det var samma dag som Megaloppisen i Bagarmossen. Medan de flesta njöt av de gamla sakerna som såldes under den varma solen var regissören Saga Berlin i parkeringen (bakom Konsum) för att filma och spontanrekrytera statister för den fina videon.

När man kollar på videon är det omöjligt att inte känna igen våra kvarter! Då undrar man hur hamnade de här? Här kommer intervjun med Saga Berlin, fotografen och regissören av “Chicken Teriyaki” som tidigare också har gjort Lilla Namos video till låten “Ny Bil“.

Kan du berätta hur det kommer sig att ni spelade in musikvideon i Bagarmossen?
Introscenen där Jaqe äter flingor är inspelad  i Bagis. Det var en viktig miljö som jag spikade tidigt. Jag gillar kontrasten av lägenhetens estetik med verkligheten utanför som är Bagis Centrum.

Bagarmossen och den platsen vi valde att spela in på är på många sett det man inte vill se i en hiphopvideo. Den ganska tråkiga parkeringsplatsen och inte så coola arkitekturen är motsatsen till vad vi är vana och “vill” se i en svensk hiphopvideo. Men relevansen av att filma i området där lägenheten låg var det absolut viktigaste.

Var filmade ni de andra interiörscenerna?
De andra miljöerna ligger på Södermalm och Hägersten.

Vad ville ni visa i filmen?
Videon bygger på ignorans, klyschor och kontraster som uppkommer när vardagliga miljöer behandlas som lyxvåningar och tvärtom. Ett exempel: kända märken, men det är oftast dom som är fejk som har störst logga och dom äkta som är mer subtila. Jag älskar det som är “fejk” då det indirekt blir en motståndsrörelse mot det varumärket.

Men framförallt vill jag hylla en estetik och en kultur som vi sällan får se eller ens lägger märke till runt oss. Jag gillar att gå in i verkliga miljöer och hylla vad som verkligen existerar på riktigt. Den enda miljön jag har byggt upp är bilscenen där jag plastade in min egen Nissan Almera, som också är inspelad i Bagis.

Vem eller hur många av dem som jobbar i musikvideon bor i Bagis?
Tror det är max tre personer som vi random plockade den dagen som fick spela statister i Jaqes vandring.

De andra som jobbat är ett gäng duktiga filmare, där en kille som Alex haft största ansvaret och även klippt, samt mina viktiga bollplank Tom Piha och Jenny Palén.

Vad gör du nuförtiden?
Just nu håller jag på att färdigställa nästa video som kommer ut nu i juli. Det är artisten Rosh, egentligen den videon jag ursprungligen skulle ha gjort, men Chicken Terykaki kom med på köpet kan man säga, ha ha…

Saga Berlin_video_7

Saga Berlin_video_web_1 Saga Berlin_video_web_4

Saga Berlin_video_web_5 Saga Berlin_video_web_6 Saga Berlin_video_web_8

Elizabeth Oria

Superesteten, modeprofeten och bagisbon Elizabeth har börjat föra fotodagbok på Bagisbloggen. Detta kombinerar hon med att driva den superseriösa, spanskspråkiga modebloggen Prendas Públicas.

Du gillar kanske också...