Därför heter punkbandet Strindberg som Tortyrs debutskiva ”Bagarmossen”

SST_BAGARMOSSEN
Den 25 juni släppte punkbandet Strindberg som tortyr (SST) sin första skiva som fick namnet ”Bagarmossen”.
Bagisbloggen blev givetvis nyfikna och skickade iväg ett gäng frågor till bandets trummis Mattias ”Matte”  Wiberg.
Bagisbloggen: Varför heter ert första album Bagarmossen?
– Bagarmossen har en särskild plats i våra hjärtan. Alla i SST bor eller har bott i Bagis. Det var här det började!
Bagisbloggen: Berätta mer, vilka är SST?
– Vi möttes alla på dagiset Skatan i Bagarmossen. Vi fann varandra genom en gedigen kärlek till punk och kände att det aldrig var för sent att starta ett punkband. Oavsett var man befinner sig i livet. Behovet av att utrycka sina åsikter avtar inte med åldern – snarare tvärtom.
Bagisbloggen:  Märker man av Bagarmossen något i er musik?

– Bagarmossen, med sin mångfald, kreativitet och engagemang tror vi färgar vår musik. Ofta kritiserar texterna det politiska beslut tagna på riksnivå som oftast är som mest kännbara i förorterna för den lilla människan på lokal nivå. Ibland kan det också handla om faktiska händelser som sker i vår närhet, tex händelserna i Kärrtorp förra året, som påverkade oss och våra familjer mycket. Flera av oss och våra barn blev då inblandade i det som skulle resultera i den stora sammanhållningen mot rasism och för tolerans och mångfald. Vi försöker med vår musik att dra vårt strå till stacken för ett varmare samhällsklimat med inkluderande och engagerade medborgare. Att stå upp för de svaga, och slå ner på de krafter som underminerar och hotar våra demokratiska rättigheter är drivkraften för SST. Ensam är stark, men tillsammans är vi starkast.

Mattias Wiberg (trummor), Claes Rosenberg (gitarr), Martin Andersson (gitarr, sång), Henrik Hägglund (synth) och Daniel Svensson (bas)

Mattias Wiberg (trummor), Claes Rosenberg (gitarr), Martin Andersson (gitarr, sång), Henrik Hägglund (synth) och Daniel Svensson (bas)

Strindberg som tortyrs skiva Bagarmossen ska snart dyka upp på Spotify, går att köpa på Itunes, men går också att ladda ner och lyssnas på helt gratis på Soundcloud: https://soundcloud.com/strindberg-som-tortyr/sets/bagarmossen

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.