Siri gjorde Hello Saferides video i Bagis

Idag publicerades ovanstående film på Youtube. En video till Hello Saferides låt Hey Ho. Filmen är extra njutbar för oss som bor i Bagarmossen, de som älskar hundar, ja alla som vill njuta av ett lågmält relationsdrama. Bakom filmen står en bagisbo.

Siri Hjorton Wagner Siri Hjorton Wagner, bagisbo, aktuell som regissören bakom videon till Hello Saferides låt Hey Ho.

Siri Hjorton Wagner
Siri Hjorton Wagner, bagisbo, aktuell som regissören bakom videon till Hello Saferides låt Hey Ho.

Hej Siri Hjorton Wagner! Du har precis släppt en video till Hello Saferides låt Hey Ho. Kan du berätta lite mer om filmen, hur kom den till?

– Jag fick frågan av Razzia Records och Annika att regissera en lyrics-video till den här låten. De ville ha en ganska enkel video men med ett vänskapstema där texten låg i fokus och stod utskriven i videon. Jag har tidigare haft en idé om att göra en kärleksvideo där den ena personen som har blivit dumpad spelas av en person i hundkostym, men den blev aldrig av, och så när jag hörde Annikas text så slog det mig att det skulle kunna handla om vänskap mellan två personer, men att det är kraftfullare om den ena spelas av en hund.

BB: Varför just en hund?
– Det finns liksom nåt så passande med hundar i en historia om vänskap – dels att hunden ju är människans bästa vän, men också att hundar är perfekta för människor att projicera sina känslor på. Man ser en hund när man själv känner sig lite deppig och bara ”kolla den är också ledsen”.

BB: Är det alltså en hund, eller är det en hund som spelar en människa?
– Jag tänker att det är en människa som spelas av en hund. Vänskapen mellan dom är alltså inte vänskapen mellan en hund och dess ägare, utan en jämställd relation. När tjejen i filmen väljer bort hunden för killen så väljer hon inte bort sin hund för kärleken utan sin bästa vän.
Från början tänkte jag göra det tydligare med att låta hunden dela på en cigg med tjejen eller att de skulle dricka öl tillsammans, men det skulle blivit för buskis.

BB: Hunden gör ju verkligen en strålande insats. Hur castar man en hund? Hur fick du tag i hen?
– Min kompis Marcus råkade stöta på Lena Dahlberg, som var ute och traskade med sina två hundar, Chiquita och Caspian. Jag hade precis skrivit på Facebook att jag letade hundar till en video så Marcus gick rätt fram till Lena och fotade hundarna och frågade om hon skulle kunna tänka sig att ha med Caspian i en video, vilket hon jättegärna ville!
Så det var ren tur, eller ödet, att han visade sig ha en sådan talang!
Sen handlar ju mycket om att lura hunden. Man ställer sig på ena sidan om kameran och ropar på honom, och sen ber man någon annan att locka på honom från nåt annat håll, så ser det ut sen som att han håller utkik eller reagerar på olika saker.

BB: Varför är filmen inspelad i Bagarmossen?
– Jag bor ju här och tycker det är väldigt fint. Sen har Bagis precis allt som vi behövde för videon, ett torg eller centrum, en vacker sjö och lägenheter. Jag ville också att videon skulle kunna kännas som att den utspelade sig i en småstad eller ett mindre samhälle. Folk som inte bor i Bagis och känner igen det skulle nog lika gärna kunna tro att det utspelar sig på bygden nånstans. Ville inte att den skulle kännas Stockholm. Och så är det såklart praktiskt att ha tillgång till alla locations enkelt. Trapphus och lägenhetsscenerna filmade vi hos mig, min syster och min kompis Tony, så det var skönt att bara kunna traska över till huset bredvid när vi bytte location.

Jag ville ha en scen när de satt och tog en öl på Locken också, men de var ju lite för unga för att vara på lokal så vi slopade den idén.

BB: Kanske vi får se en uppföljare med en scen på Locken (Sherlock Holmes Inn)?
– Haha ja kanske det… Eller en helt annan film!

BB: Och vad skulle du i sådant fall vilja göra den om? Vad i Bagis skulle du vilja skildra?
– Haha åh gud vad svårt. Allt! Det jag gillar med Bagis och som skiljer Bagis från alla andra ställen jag bott på i Stockholm är det faktum att folk inte bara bor här utan också LEVER här. Mina syskon och vänner bor här och vi hänger här, fikar på Canella, dricker öl på locken och springer i Nackareservatet. Många andra förorter blir bara bostäder, och sen åker man in till stan för att träffa sina vänner eller dricka öl.
Det finns ett community här och det är fint att tänka att det enda som vi har gemensamt här är just att vi bor här. Så det skulle väl bli en gullig dokumentärserie om alla hjältar som jag lärt känna här i Bagarmossen!

BB: Ja, visst är det härligt! Och efter att ha sett din film vill nog ännu fler hit. Vi kommer att få ännu fler hundägare!
– Haha ja hoppas vi får fler hundägare!

BB: Sista frågan: Vilken fråga har vi missat att ställa?
-Kan inte komma på nån. Men kanske en uppmaning till alla Bagisbor: Kan någon starta en karaokeklubb på Sherlock Holmes? Jag har inte tid att dra igång än men kommer troget vara där varje kväll det nalkas!
Eller på Folkets hus eller var som helst!
Det är det enda Bagarmossen saknar – karaoke!

—-

Bagisbloggen tackar för intervjun och ställer nu frågan: Vem startar en karaokeklubb i Bagis?

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...