Kreativa Bagisbor del 2: Peter LeMarc, artist

Som läsare av Bagisbloggen kanske märkt har det varit ganska tunnsått med inlägg i höst. Baconinfluensa, dagisinskolning, jobbhets och höstmörker har bidragit en hel del. Därför har undertecknad dessutom varit ganska dålig på att följa upp den roliga följetongen ”Kreativa Bagisbor”, som började så bra med barnboksförfattaren Petrus Dahlin. Efter vår första del har det trillat in mängder av tips, som vi lovar att beta av.

Peter LeMarcEtt namn som ofta återkommer när folk listar ”kändisar” i Bagarmossen, är Peter LeMarc. Artisten som länge var borta från rampljuset men som gjorde comeback för två år sedan och nu åter blivit aktuell med samlingsskivan ”Klassiker” och en bok ”100 sånger och sanningen bakom dem”. Och som aktuell artist skrivs det plötsligt en hel del artiklar om honom.

Roligt nog, för oss lokalpatrioter, så inleds flera av intervjuerna  ”I en villa i Bagarmossen”. Peter LeMarc vill tydligen helst intervjuas hemma hos sig. Någon gång i framtiden kanske Bagisbloggen ger sig i kast med att göra en egen intervju på Nidälvsvägen. Just nu nöjer vi oss med att saxa lokalpatriotiska inslag från tre intervjuer (DN:s är läsvärd):

”På övervåningen i Peter LeMarcs villa i Bagarmossen finns en dörr med skylten ”Petersburg” fastspikad. Bakom dörren leder en halvtrappa upp till Peters arbetsrum.”
DN: Peter LeMarc: ”Man fick inte prata om att pappa var döende”

”Det är en avslappnad och lätt upprymd Peter LeMarc som berättar om de senaste turerna i karriären. Vi sitter i hans musikrum i villan i Bagarmossen. Han föredrar att göra intervjuer hemma, då slipper han förflytta sig själv.”

Svd: Peter LeMarc tillbaka på scen

”Östran/Nyheternas Tommy Granlund fick en exklusiv intervju med honom hemma i Bagarmossen.”

Östran: Samtal med Peter LeMarc

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...