Dags att baka pepparkakshus – ställ ut den 6 december i Bagishuset

PepparkakshusetPepparkakshus är i ropet i Bagis just nu. Dels pågår ett kulturprojekt med namnet Pepparkakshuset som Bagis.nu berättar mer om här, dels, apropå den annalkande julen, arrangeras en pepparkakshusuställning i Bagishuset den 6 december. Tanken är att Bagisbor ska bygga pepparkakshus för fulla muggar och visa upp den för grannarna i Bagis. Kul!

Här kommer information från Andreas, en av arrangörerna:

Den 6/12 kl. 17 blir det utställning av pepparkakshus i Bagishuset i Bagarmossen! Alla är välkomna att ställa ut sina pepparkaksbyggnader som berättar nånting om vårt moderna Bagarmossen.  Det handlar inte om att göra snygga hus utan hus som berättar något om vår livsmiljö, om hemkänsla, tillhörighet och människovärde.

Kom på Pepparkakshusworkshop söndag 29/11 kl 17 i Bagarmossens kyrka och bygg tillsammans med oss och de andra som kommer. Eller bygg själv med dina grannar eller vänner och kontakta Andreas Lindholm när du har ditt hus klart och vill lämna in det till utställningen.

Frågor? Ring Andreas på 070-786 08 91 eller mejla på andreas.lindholm@svenskakyrkan.se.

Pepparkakshusutställningen är en del av ett större dialogprojekt som drivs av föreningen Bagisgrannar tillsammans med Svenska Kyrkan, Biblioteket, Kulturskolan, Stockholmshem, Bagarmossens skola, Såpbubblans förskola, Kvinnoföreningen SMAKA, mfl.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.