Var med i gemenskapsprojektet ”En smak av Bagis”

Malin Skals pluggar sista terminen på Konstfack. Hennes examensarbete på Bildpedagogiska instutionen är högintressant för oss bagisbor. Malin har skapat en Facebooksida kallad En smak av Bagis, där hon hoppas att bagisbor ”kan mötas och dela med sig av sina recept och tankar kring mat och gemenskap i förorten.” Men hon har också planer på mer ”riktiga” träffar där Bagisbor träffas och pratar och upplever mat.

Så här beskriver hon sitt projekt på Facebooksidan:

Eftersom Bagarmossen känns som en öppen förort, som en grön oas full av skatter från olika delar av världen, vill jag försöka sammanföra människor, om än i liten skala.

Jag vill skapa en slags matjunta, en matlagningsträff, där människor får dela med sig av sin kultur genom recept, maträtter, bakverk, kryddor och dofter.
Vore det inte passande så säg, med tanke på förortens namn; Bagarmossen.
Vi måste alla äta mat för att överleva, rent biologiskt. Men mat är också något som människor i alla olika kulturer finner viktigt och sammanfogande. Man äter middagar tillsammans, lagar mat tillsammans. Man är stolt över sin matkultur.Hur kan matlagning/mat skapa gemenskap i en stadsdel?Jag tänker mig att alla som bor i Bagarmossen gärna får vara med här och kanske dela med sig av matupplevelser i Bagis eller egna recept, tips på bra råvaror, tankar kring mat och gemenskap etc. Fritt fram att dela med sig av bilder och tankar om allt som har med mat och gemenskap att göra.
Självklart får alla som vill gilla ”En smak av Bagis”!

Jag letar efter en lokal där vi ska kunna ses ”på riktigt” och samtala/dela med oss av våra erfarenheter och tankar kring detta ämne. Ni som känner att ni redan nu är intresserade av att delta i dessa träffar, lämna gärna ett spår här på sidan eller skicka ett mail till: bagis@skals.se

Som en del av projektet vill jag gärna utforma en bok om mat/kultur/gemenskap i Bagarmossen tillsammans med människor som bor i Bagarmossen.

Gillar du tanken? Gå in och gilla och interagera på: https://www.facebook.com/EnSmakAvBagis

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...