Tredje filminspelningen på två veckor… Ken Rings upploppsfilm

Lasse Åberg spelade in ny Sällskapsresan i Bagis den 23 september. Den 27:e kunde vi skriva om inspelningen av Odjuret… men den filminspelning som alla i Bagis talar om är en inspelning den 16:e september. Då tog rapparen Ken Ring med den norske rapparen Jesse Jones samt dokumentärfilmaren Tommy Gulliksen till Bagis.

Så här skriver Ken Ring i sin blogg om inspelningen i Bagis:

Igår filmade vi i Bagis med Jesse Jones.
Blev lite ruff men samtidigt var det skönt att få in vad alla ungdomar kände.
Så big up till hela Bagis och alla ni som jobbar där ute.

Det Ken kallar ”lite ruff” kallar polisen enligt Expressen för ”våldsamt upplopp”.
Att det råkar bli stenkastning, krossade rutor och eld i papperskorgar när Ken o co med dokumentärfilmare kommer till Bagis en helt vanligt torsdagkväll verkar onekligen lite misstänkt, och det tycker även polisen:

– Det finns information om att det kan ha varit iscensatt för att det skulle filmas, att upploppet skulle utnyttjas, säger Karin Solberg polisens presstalesman i Söderort till Expressen.

Se där: en komedi, en thriller och en fejkdokumentär inspelade på bara två veckor.
Bagisbloggen ser med spänning fram emot  nästa filminspelning. Kanske en romcom inspelad på Sushikaféet?

—-

(cred till Ruben för research)

—-

Tillägg: Bagisbloggen har haft en del mejlkorrespondens med dokumentärfilmaren Tommy Gulliksen där han understryker att dokumentären är seriös och handlar om rapartisten Jesse Jones. Tommy skriver:

Tanken på å iscenesette upplopp slik som politiet hevder, er helt surrealistisk og utenkelig for meg og alle mine kollegaer. /…/ Jeg blir veldig trist hvis min tilstedeværelse har motivert ungdom til å sette samfunnet i Bagarmossen på hodet. Det var aldri min intensjon eller ønske. Men som dokumentarist må man være selvkritisk og bevisst på at et kamera kan framprovosere reaksjoner hos enkeltpersoner og miljøer.

Undertecknad är helt övertygad om att Tommy inte haft intentionen att filma ett upplopp, och är en smula ångerfull över att ha använt ordet ”fejkdokumentär”. Synd bara att Tommys bild av Bagis blev så sne. Nästa gång du kommer till Bagis Tommy hoppas jag att du träffar de 99,9 procent av oss som hellre firar av ett leende än kastar sten.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...