Gräset grönare i Bagis… enligt Brommapojkarna

Flera personer har undrat vad som egentligen hände på Kristi Himmelsfärdsdagen i lekparken Tråget i Bagarmossen. Mellan 9:30-15:30 ockuperades fotbollsplanen av Brommapojkarna som skulle spela in en film. De hängde upp reklambanderoller längs staketen och sa, enligt personer som var på plats, åt de lokala ungdomarna att planen var upptagen. Men vad hade egentligen Brommapojkarna i Bagis att göra? Håller inte välbärgade Brommas fotbollsplaner måttet?

Bagisbloggen slängde i väg ett mejl till Brommapojkarnas kansli och undrade hur det kom sig att de filmade i Bagis och vad filmen skulle användas till. Här är svaret från Brommapojkarna:

Det finns givetvis flera olika anledningar till varför det blev i Bagarmossen. Planen är fin och idyllisk och ligger bra till för vår ansvarige. Filmen som spelades in skall användas i utbildningssyfte.

Det var kul att uppskattar vår idylliska fotbollsplan. På frågan om de sökt tillstånd för filminspelning har vi hittills inte fått något svar. Men enligt Inger Bogne på Stadsdelsförvaltningen är svaret nej:

Planen är till för spontanidrott och inte bokningsbar. Vill man hyra stadens mark för t.ex. filminspelning så kostar det pengar och prövas vid varje tillfälle. Ingen har hyrt Tråget. Så hör av er om det händer igen, så vi kan ta dom på bar gärning.
Well Inger, bagisbon Lars Hansen tog dem på bar gärning…  med sin kamera:

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...