Ny retrobutik öppnar i Bagarmossen den 10 mars!

Floras retro

Floras retro heter Bagarmossens senaste butik. En retroaffär med fokus på möbler och prylar från 50-70-tal. Den är inrymd i den tidigare jourbutiken Marianas lokaler på Emågatan 88, och invigs fredagen den 10 mars mellan klockan 16-19.

Det är butikens ägare, Linda Kolbäck, som bjuder till invigningskalas. Linda är sjuksköterskan som bytte bana och nu förvandlar sin passion för fina saker från 50-70-tal till sitt nya yrke. Att butiken hamnade i Bagarmossen beror inte på att Linda bor granne med butiken. Nä trots sitt namn bor hon inte ens på Kolbäcks gränd:

-Jag letade lokal ett tag men när jag kom till Bagarmossen, kände jag direkt att det var där min butik skulle ligga. Jag föll pladask för Bagis. Bebyggelsen, stämningen, människorna. Känns lite som Södermalm fast mer genuint på något sätt.

Butiken är helt nystartad, men redan nu innan invigningen går det att tjuvkika på sortimentet på butikens Instagram-konto >>

Att Linda lämnade sitt jobb som sjuksköterska berodde på att hon blev sjuk av sitt arbete,

-Jag behövde helt enkelt byta riktning. Och retro har alltid varit mitt stora intresse. Älskar saker från förr och tanken kring hållbarhet och att det är miljösmart att handla seconhand gör att jag upplever detta som minst lika viktigt jobb som inom vården.

Efter invigningen kommer Floras retro ha öppet lördagar 11-15, onsdagar 13-18 och torsdagar 13-18.

Kolla också in aktuell information på hemsidan: florasretro.se

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...