Nästa nybygge i Bagis – ”Terasshuset”

TerasshusetDet har länge stått i stadens plandokument att det ska byggas ett nytt hus i kvarteret ”Proberaren”, korsningen Emågatan/Stångåvägen. Enligt planen som finns publicerad på nätet ska det byggas ett hyreshus med 30 lägenheter. Det finns till och med skisser på bygget som planerats med hänsyn till översiktsplanen där det står att:

”Byggnadsordningen anger att komplettering kan ske om husen anpassas till smalhusstadens skala och karaktär.” I plandokumentet talas det en hel del om Bagarmossens jordfärger och att de nya byggnaderna ska harmonisera med de gamla 50-talshusen.

Vad händer med detta bygge?, undrade Bagisbloggen i ett mejl till Stadsdelsförvaltningen för ett bra tag sedan. Då fick vi veta att företaget Hökerum Bygg är byggherre och jobbar med planerna. Bagisbloggen skickade samma fråga till Hökerum Bygg och fick ett svar som inte alls verkar stämma överens med plandokumentet.  30 hyresrätter är nu enligt de planer som tas fram 20 bostadsrätter med balkonger på 18-20 kvadrat. Häftiga hus, men det andas inte direkt 50-tal…

Enligt Maria Ståhl på Hökerum Bygg kommer bostadsrättsföreningen antagligen heta något i stil med BRF Terassen eller Terasshuset och bygget ska enligt planerna dra igång vid årsskiftet. Lägenheterna börjar säljas redan i september.

Hökerum Bygg bjuder på två bilder (den ovan och den nedanför till vänster). Till höger om den hittar ni bilden på de tidigare planerade hyreshusen, och bredvid det en karta som ger ett hum om vart huset kommer att byggas (klicka på bilderna för att se större versioner).

Terasshuset bild 2De gamla planerna...Kvarteret Proberaren

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...