Linje 17 för sjutton! – den 17:e oktober

Bagisbloggen har trots tips från tre personer den senaste veckan inte haft tid att uppmärksamma ett intressant möte som äger rum 17:e oktober (alltså idag) klockan 14-18 i Skarpnäcks Kulturhus. Ett nytt nätverk har bildats: ”Linje 17 för sjutton”. Av inbjudan att döma verkar det vara ett möte för folk med sitt politiska hjärta till vänster, men alla med hjärta och humanistiskt sinnelag är nog välkomna.
Här lite info saxat från facebookgrupp:

Vi vill organisera oss lokalt och bjuder in alla som bor eller verkar längs med tunnelbanans södergående linje 17 (Skärmarbrink till Skarpnäck). Tillsammans kan vi fylla vardagen med gemenskap, glädje, kraft och solidaritet.

När valvakan var över den där septembersöndagen var vi många som kände hopplöshet, frustration och ilska. Under veckorna som följde träffades en del av oss för att prata om hur vi kan vända de känslorna till hopp och kraft och hur vi kan hjälpas åt för att fylla vardagen med gemenskap, ömsesidig hjälp och glädje. Och vi tror att det hårdnande samhällsklimatet, med ökad misstro och konkurrens och minskad tillit mellan människor, går att motverka här och nu. När vi lär känna våra grannar, tar hjälp av varandra och påverkar de beslut som berör oss så vänder vi den utvecklingen – rent konkret och i vårt närområde.

Vill du lära känna flera av dina grannar och upptäcka vad ni har gemensamt? Förenkla vardagen genom att byta tjänster med andra i området? Stoppa ombildningen av hyresrätterna och behålla mångfalden? Påverka barngruppernas storlek eller jämställdhetsarbetet på barnens förskola/skola/din arbetsplats? Plantera fler fruktträd och bärbuskar i kvarteret? Skapa fler mötesplatser och mer kultur i närområdet? Ordna en karneval? Uppvakta stadsdelsnämnden med förslag och frågor som är angelägna för oss som bor här?

Eller har du funderingar på något helt annat du vill göra, lokalt och tillsammans?

Vi ses på mötet!

Café Harriet ser till att det finns fika, soppa och smörgåsar.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...