Bagisfotograf ställer ut på biblioteket och i Folkets hus

Här ett litet tips. Och orkar du inte släpa dig till biblioteket eller Folkets Hus går det faktiskt att tjuvkika på utställningen digitalt. Här och här.

I Bagarmossen visas mellan 17 okt och 5 nov Johan Rubbestad Liljas två senaste kollektioner: ”Farmor kom från Estland” och ”Snö – en vintersaga”. Kollektionerna är från varandra helt fristående, men ett gemensamt drag är vemodet, som spelar en central roll i båda.  ”Farmor kom från Estland” visas här i en ny, utökad version. ”Snö” har tidigare visats på Galleri Kocks.

I ”Farmor kom från Estland” har fotografen återvänt till de svensk-estniska delarna av Estland, varifrån hans farmor tvingades fly 1944 undan den Röda Armén. Denna kollektion visades första gången i Skarpnäcks Kulturhus i mars 2010, men visas här i ny tappning: en helt ny historisk del har lagts till med gamla fotografier från trettio- och fyrtiotalets Ormsö. Dessa bilder fungerar som prolog till och avstamp in i de nytagna bilderna och ger samtidigt dessa en ny dimension. Utställningen har även vuxit genom att flera nya bilder lagts till.

”Snö – en vintersaga”. Med vintern 2010 som fond och Monikas Törnells Vintersaga (det är då som det stora vemodet rullar in) som soundtrack, har denna kollektion vuxit fram. Detta är inte något försök att sätta bilder till musiken – den har endast tjänat som inspirationskälla.

Farmor kom från Estland visas i Folkets Hus,

öppet må 8-21 ti & ons 8-16.30 to 8-21 fr 8-15

samt sö 17 okt 12-16; lö 23 okt 15-19; sö 24 okt 18-21; lö 30 okt 8-16; sö 31 okt 13-21.

Snö – en vintersaga visas i bibliotekets skyltfönster

och kan beskådas närhelst det passar, gärna i samband med ett besök på Folkets hus.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...