Julmarknad 15 december, arrangerad av… Bagarmossens nystartade företagarförening!

Här två spännande nyheter på en och samma gång:
1. Bagarmossens centrum har blivit med företagarförening!
2. Första aktivetet: en gemensam julmarknad den 15 december.

Det har länge pratats som att Bagarmossen liksom Kärrtorp borde ha en företagarförening. En förening genom vilken företagen tillsammans kan stärka Bagarmossens centrum och få folk att handla lokalt. Att gemensamt marknadsföra sitt (vårt) centrum och göra det ännu bättre. Och nu har det skett. Ordförande är driftiga Lena Holmberg på Blommor4U. Hon har sedan i våras,  då Stockholmshem (som äger större delen av fastigheterna i centrum) och Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning (våra folkvalda politiker) föreslog att en förening skulle bildas, drivit frågan och samlat till en mängd möten för att engagera företagen kring de två torgen.

-Vår första gemensamma aktivitet blir en julmarknad, berättar Lena för Bagsibloggen. Tanken är att alla företagare ska visas upp sig lite grann. Ställa upp ett bord framför sina butiker och bjuda på smakprov.

-Vi vill att det ska bli något ordentligt för hela centrum, inte bara kring Lagaplan, fortsätter hon. Därför vill vi även ha med fler än företagen. Vi vill ha in kreativa människor från hela Bagarmossen. Kanske någon har tillverkat något eller har något annat att sälja?

Lena uppmanar alla som läser Bagisbloggen och känner igen sig i detta hör av sig till henne. Genom henne kommer det gå att hyra bord, ungefär som under megaloppisen, och pengarna för borden täcker kostnad för polistillstånd och marknadsföring.

-Även skolor vore kul att få med. Skolklasser hör av er, säger Lena.

Förutom företagen i centrum kommer kyrkan ha aktiviteter och är du bagisbo som bara vill ha ett loppisbord kommer Folkets Hus ha en stor loppis samma dag där man kan sälja sina grejor.

Det hela äger rum lördagen den 15 december ”under de ljusa timmarna” 10-14.
Apropå ljusa timmar… Lena avslöjar att nästa projekt för företagarföreningen är att påverka beslutsfattarna så de gör centrum ljusare och tryggare även när solen gått ner.

Bra tycker Bagisbloggen!

Vill du vara med på julmarknaden? Hör av dig till Lena Holmberg. Antingen genom att gå förbi Blommor4U, mejla info@blommor4u.se, eller slå en pling: 08- 511 600 21.

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...