Hallå kreativa Bagisbor – här är Filmkluster Bagarmossen!

Ronny Fritsche

En av de kanske vanligaste frågorna till Bagisbloggen rör lokaler. Ofta är det någon som vill ha ett litet kontor att frilansa från. Filmproducenten Ronny Fritsches lösning på problemet är att dra igång ”Filmkluster Bagarmossen”. Där tanken är att dra ihop ett gäng kreativa människor som delar en större lokal. Mer info hittar du längre ner, men först några frågor till Ronny:

Bagisbloggen: Hej Ronny! Hur väcktes tanken på ett filmkluster i Bagarmossen?

Jag är nyinflyttad till Bagarmossen sedan ett år och har märkt att det vimlar av kreativa folk som jag vill lära känna och arbeta med.  Tanken väcktes när jag och min kollega Rojda Sekersöz pratade om att vi själva skulle vilja ha ett kontor i Bagis att sitta på där det vimlade av trevliga arbetskollegor och fanns kaffemaskin. Vi pratade med lite folk och det var uppenbart att fler kände som vi. För mig och Rojda passar det bra i tiden att satsa på detta just nu.

Bagisbloggen: Det verkar vara ganska långt framskridna planer: har ni hittat en lämplig lokal?

Vi har tittat på lite lokaler, och hittat en som är perfekt för våra behov. Inget är undertecknat med värden ännu men vi hoppas att vi får lokalen. Det är såklart en ekonomisk fråga också, att den finansiering vi söker trillar in i rätt tid så vi har likviditet till första hyran och de investeringar som behövs i uppstarten. Vi hoppas på Kulturförvaltningens stöd och jag är i kontakt med Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Bagisbloggen: Det bor en massa människor med kreativa yrken i Bagarmossen: journalister, fotografer, musikproducenter, musiker, mm är det bara filmarbetare som är välkomna att jobba i klustret?

Ronny har producerat filmen För Sverige i tiden.

Absolut inte! Vi välkomnar alla branscher som kan trivas i vår miljö. Bra om olika branscher inom kultur kan mötas och skapa samarbeten. Vi har ju på många sätt gemensamma beröringspunkter och många vill säkert kryssa mellan branscherna mer än man gör. Då jag och Rojda är filmproducent och filmregissör så är det inom film vårt nuvarande nätverk finns, därför blev det automatiskt så att vi såg hur behovet för filmarbetaren skulle tillfredsställas. Men välkomna att höra av er alla ni andra också, det är endast positivt!

Bagisbloggen: Vad händer nu?
Just nu behöver jag hjälp att sprida ordet om att vi startar. Jag har spekulanter på ca hälften av de 25 tänkta kontorsplatserna. Det fina med att vara med från starten är att då är man med och utformar kontoret med sina åsikter. Man kan också hyra i grupp vilket kan öka möjligheterna för investeringar riktade till er verksamhet.

Mejla till: Ronny@fantastiskfilm.se och gå med i facebookgruppen Filmkluster Bagarmossen

 

Filmkluster Bagarmossen
– Kontorsplatser för filmarbetare

Vi erbjuder kontorsplatser för frilansande filmarbetare, med fokus på folk bosatta i Bagarmossen med omnejd. Kontoret kommer att vara anpassad för att särskilt tillgodose filmarbetaren och kulturarbetarens behov.
Målet är att platser finns för uthyrning från jan/feb 2013.

Varför?
Syftet är att samla frilansande filmarbetare under ett och samma tak. Detta tror vi genererar samarbeten och arbetstillfällen för de som ingår i nätverket.
En plats som också täcker ett behov av en arbetsplats nära hemmet, och blir en gemensam mötespunkt.

Hur drivs och sköts kontoret?
Kontoret kommer skötas och drivas av Ronny Fritsche och Rojda Sekersöz.
Ronny har just examinerats från producentutbildningen och Rojda från regi på Dramatiska Institutet. Verksamheten är inte vinstdrivande, eventuellt överskott återinvesteras i kontoret.

Vem hyr platser av oss?
Vår målsättning att ha en spridning mellan filmbranschens yrkesroller och att många roller är representerade. Angränsande branscher inom kultur är också välkomna då vi tror det kan tillföra något att kryssa mellan olika kreativa branscher.

  • 20-25 platser delar på 200 kvm
  • Regelbunden städning
  • Utrustat kontor med kontorsmaterial
  • Gemensamma mötesrum och andra utrymmen
  • Skrivare, färg och A3
  • Internet
  • Pentry
  • Bastu
  • Hyra ca 1000-2000 kr / månad

Vi vill bygga en kreativ verkstad för scenografen, skapa en bra arbetsplats för kostymören där du kan ha ditt förråd, ha en Imac med redigeringsmöjlighet för allas förfogande, en bra kaffemaskin och mycket mer.
Vår idé är att anpassa lokalerna och investeringarna utifrån vem som hyr och deras behov.
Det ska inte bara vara en funktionell miljö utan också trevlig. Vi kommer skapa denna trivsel tillsammans.

Hör av dig och var med och forma din kommande arbetsplats.

/ Ronny Fritsche & Rojda Sekersöz
ronny@fantastiskfilm.se
0708394828

Undrar ni mer om affischen ovan så är den från filmen För Sverige i tiden.

EN FILM OM OKÄND TRONARVINGE I BREDÄNG – FÖR SVERIGE I TIDEN är en novellfilm skapad av 2012 års examensstudenter från Stockholms dramatiska högskola.

Filmen kommer att ha premiär på Göteborgs Filmfestival i januari och visas på SVT någon gång i vår. Ronny Fritsche är producent för filmen. Mer info om filmen på Facebooksidan: https://www.facebook.com/ForSverigeitiden

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...