Gamla apoteket har fått hyresgäst! Nordiskt Näringcenter öppnar 1 maj!

Nordiskt Näringscenter

Bagisbloggen: Efter att de gamla apotekslokalerna vid Lagaplan stått tomma i flera år verkar det vara något som verkar flytta in verksamhet. Bo Engborg, du vet mer… vad är det som händer?

Det är Nordiskt Näringscenter som kommer att flytta verksamheten till Bagarmossen. För närvarande bedrivs den i Danderyd. Lokalerna där är för stora och slitna.

Vad kommer ni att erbjuda i lokalen? Vad sysslar Nordiskt Näringcenter  med? Och kommer Bagarmossens Friskvård som du drivit, finnas kvar?

Vi kommer främst att fokusera på undervisning inom hälsa. Vi har till exempel en 2-årig utbildning till Kost- och näringsterapeut, utbildning i shiatsu (japansk akupressur), KBT-utbildning med mera. Större delen av de kurserna är förlagda till helgerna.
Dessutom kommer vi kanske att erbjuda yoga, qi gong och tai chi på vardagarna samt föreläsningar vissa kvällar. Vi kommer att hyra ut till andra med liknande verksamheter också. Vi har ett terapeutrum också som vi kommer att hyra ut.
Bagarmossens Friskvård kommer att finnas kvar på Bergsrådsvägen 67. Där har vi mer behandlingar, avancerade hälsoanalyser (till exempel artärstelhetsmätningar) näringsterapeutiska konsultationer med mera. Vi kommer också att ge vissa mindre kurser i de lokalerna.

Berätta gärna lite mer om er som driver företaget. Hur kommer det sig att ni startade verksamheten i Bagarmossen?

Vi är tre personer som tar över verksamheten på Nordiskt Näringscenter, han som driver det idag ska gå i pension. Vi som ska driva verksamheten heter Bo Engborg, Julia Engborg och Jeya Balu. Vi bor alla tre i Bagarmossen så det var naturligt att förlägga verksamheten här. Och så fanns det en lagom stor och ledig lokal.

Hur känns det att flytta in verksamheten i centrum? Hur ser ni på framtiden?
Det känns bra att vi får möjlighet att bli synligare. En stor del av våra elever bor utanför Stockholm och Bagarmossen går det lätt och snabbt att nå både för de som kommer med tåg och de som kommer med bil. Mycket lättare än idag.

När öppnar ni verksamheten i de nya lokalerna?

Vi räknar med att ha öppet hus 1 maj. Då kommer vi att ha olika föredrag, yoga, meditationer och annat. Sedan kommer verksamheten att successivt flytta över. Senast från och med höststarten har all verksamhet flyttat hit.

Lycka till, säger Bagisbloggen!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...