Uppdaterad: I sommar får vi tycka till om sambandet Bagarmossen-Skarpnäck!

Idébild, lånad från www.stockholm.se/bagarmossen-skarpnack

UPPDATERING:
Sedan den här artikeln skrevs har tiden för samråd förlängts till sista augusti! Läs mer här >> 

—–

Mellan den 13 juni och 31 juli har medborgarna möjlighet att tycka till om planerna för sambandet mellan Bagarmossen i Skarpnäck.

Måndagen den 18 juni klockan 14-20 är det samrådsmöte och öppet hus i Skarpnäcks Kulturhus. Då kan man kolla in planerna och lyssna på föredragning av planerna klockan 14,16 och 18.

Läs mer på sajten www.stockholm.se/bagarmossen-skarpnack

Varför mitt i sommaren?
Valet av datum är en smula kontroversiellt. Bagisbloggen har pratat med flera som inte kan begripa hur Stocksholms Stad kan placera programsamrådet för ett så här stort projekt mitt i sommaren. Somliga ropar ”konspiration”, andra ”hoppas att det är ett olycksfall i arbetet” eller en ”olycklig slump”. Andra kräver att tiden förlängs till att även gälla augusti. Stockholms Stads svar på denna (tydligen väntade) kritik finns att läsa på deras frågor och svarsida (se här). Under frågan ”Varför sker samrådet i juni och juli?” kan vi läsa:

Staden tycker att det är viktigt att det programförslaget så snart som möjligt ska komma ut på samråd. Den 13 juni till den 31 juli är en flera veckor lång samrådstid som vi tror att de flesta ska ha möjlighet att ta del av programförslaget under. Förslaget finns att ta del av från den 13 juni på Tekniska nämndhuset, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning samt på stadens webbplats.
Samrådstiden
Den 13 juni till den 31 juli är en samrådstid som är tilltagen med extra tid, eftersom det är just under sommaren. En förlängning av samrådstiden är en vedertagen princip för samråd som sker sommartid eller över jul/nyår, då många medborgare är lediga och kanske iväg hemifrån ett tag. Programsamrådet är det första steget i planprocessen och samråd kommer även att ske kring de detaljplaner som kommer ta planarbetet vidare.

Undertecknad har stor tilltro till Bagis- och Skarpnäcksbornas förmåga att ta till sig information, även från hängmattan, och lovar givetvis att publicera länkar till planmaterial när det är offentligt.

Diskussion om byggplaner i Bagarmossen förs lämpligast här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...