Missa inte på lördag: ”Historier från Bagis och andra byar”

På lördag arrangerar föreningen Bagisgrannar ett spännande evenemang på Bagarmossens bibliotek. Bagisbloggen saxar direkt från pressmeddelandet:

Historier från Bagis och andra byar

Hela familjen är välkommen till Bagarmossens bibliotek när berättarpedagog Marita Castro kommer och drar historier. Alla är inte roliga, men de flesta är sanna. Utom de rena skrönorna, förstås.

Människor har alltid berättat historier. Det gör vi också i Bagarmossen. Men kanske vi skulle prata med varandra oftare om vi visste hur, var och när.

Vi som bor här kommer från många olika håll. Genom att träffas och prata, dela erfarenheter och berättelser, skapar vi en gemensam historia om oss och vår hembygd.

På Bagarmossens bibliotek har du chansen att lyssna, och kanske berätta något själv, på lördag den 26 mars kl 13.30. Då kommer berättarpedagog Marita Castro dit med ett program som kallas ”Historier om Bagis och andra byar”.

– I Bagis finns massor av berättelser, säger hon. Precis som i alla andra förorter, byar och samhällen i världen.

– Det är ett grundläggande mänskligt behov att berätta historier för varandra. Förr samlades man runt lägerelden, idag är biblioteket en naturlig träffpunkt.

Marita Castro

Marita Castro, som bor i Kärrtorp, är just nu tjänstledig från jobbet som utställningsansvarig på Mångkulturellt centrum för att utveckla nya former för muntligt berättande.

”Historier om Bagis och andra byar” är en del i ett projekt om kultur och integration från Ideella föreningen Bagisgrannar.

Läs även om evenemanget på föreningen Bagisgrannars sajt Bagis.nu.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...