Uppdaterat: ”Näridrottsplatsen” Tråget invigs i höst

Lekplatsen TrågetDe av oss som har haft vägarna förbi den nedgångna lekplatsen i kvarteret Tråget under vintern har märkt att spännande saker är på gång. En så kallad ”näridrottsplats” har byggts upp bestående av en inhängnad konstgräsbana (där du kan spela fotboll, basket och bandy), en tennisbana och en boulebana, samt stora strålkastarmaster som lyser upp anläggningen på kvällen. På sidorna har stenpartier byggts upp och bredvid konstgräsbanan finns bland annat en ny stor gunga.

När är näridrottsplatsen färdig? Vad händer med resten av parken?
Var två av frågorna när Bagisbloggen kontaktade Inger Bogne, en av de som ansvarar för projektet på stadsdelsförvaltningen.

Hon berättar att näridrottsplatsen är ett samarbetsprojekt med Stockholms idrottsförbund och Stockholmshem och att invigningen planeras äga rum redan den 4 maj.

UPPDATERAT: Ett par dagar senare får vi veta att invigningen skjutits upp på grund av den segdragna vintern. Förhoppningen är då att även etapp 2 är klar och båda delarna invigs samtidigt.

Etapp 2, den nedgångna lekparken med en stor grusplan, slitna gungor, några märkliga plåtblommor, lite rör och en sliten klätterborg med rutschkana, ska upprustas redan i år.

Vill du vara med och diskutera stadsdelsförvaltningens förslag? Då ska du gå på samrådsmötet som äger rum torsdagen den 16 april klockan 18:30 i den gamla parklekslokalen (det gröna huset i anslutning till parken).

Etapp 1: PlanenSå här kan multisportanläggningen komma att se ut.Så här såg det ut för några veckor sedan.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...