Emma tvättade Neil Youngs scenkläder i en tvättstuga i Bagis

Emma Richardsson, bagisbo, hälsopedagog och fritids-tvättare.

Emma Richardsson, bagisbo, hälsopedagog och fritids-tvättare.

Bagisbloggen: Hallå Emma Richardsson! Stämmer det att Neil Young och hans bands scenkläder tvättats av dig i en tvättstuga i Bagarmossen?

– Hej! Ja, det stämmer!

Bagisbloggen: Berätta mer. Hur blev det så?

-Min vän Nick East jobbade på festivalen Music and art på Skeppsholmen och ringde mig på söndagsmorgonen och undrade om jag kunde hjälpa honom med en grej. Det visade sig att Neil Young & The crazy horse ville ha sina kläder tvättade innan giget och det fanns tydligen inte en kemtvätt i Stockholm som kunde tvätta och leverera till kl 17 samma eftermiddag. Då ringde Nick mig och undrade om min tvättstuga var ledig och om jag kunde tänka mig att jag tvätta, torka och vika deras scenkläder. Visst sa jag, jag hade ändå inget annat för mig.

Bagisbloggen: Hur känns det så här efteråt?

-Mest som en kul grej. Jag lade upp det som en status på Facebook dagen efter, kunde inte tänka mig den responsen jag fick! Folk undrade om jag hittat nåt plektrum de kunde få som souvenir. Någon var sånt stort fan och menade på att han inte skulle använt maskinen någonsin igen. Ha ha, jag hjälpte ju bara min vän med ett svårlöst uppdrag och hjälpte Neil med att få rena kläder, det skulle vi ju alla vilja ha om vi skulle uppträtt sådär.

Bagisbloggen: Vart i Bagis sätter vi upp plaketten: “Här tvättades Neil Youngs kalsingar”?

-Ha ha. Jag kan inte lova att Neil Young’s kalsonger blev tvättade hos mig, det mesta var tröjor, byxor och strumpor.

Tack till Emma för intervjun (och ett stort tack till Emma från alla Neil Young fans därute). Och ni som fortfarande undrar vart tvättstugan ligger… leta efter en tvättstuga på Emågatan.

En scarf. Ett av plaggen som "tvättats och vikts så fint" av Emma i Bagis.

En scarf. Ett av plaggen som “tvättats och vikts så fint” av Emma i Bagis.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...