Du vet väl att du kan jogga i grupp varje torsdag?

Joggingrunda i BagisJag har tipsat om det här tidigare: att varje torsdag kl 18 är det jogging eller löpning i grupp tillsammans med Skarpnäcks orienteringslöpare, SOL. Nu har jag själv varit med och sprungit två torsdagar, och kan verkligen rekommendera det.

Man samlas i SOLs klubbstuga vid Kärrtorps IP, där det går bra att byta om (och duscha efteråt) om man vill. Det är lite olika hur många som kommer varje gång; när jag varit med har vi varit drygt 15, uppdelade på en lätt, en medel och en ”elit”-grupp (jag kallar den elitgrupp eftersom de springer snabbt och länge och det var en gammal elitlöpare med sist jag sprang).

Alla får låna en pannlampa för det är mörkt på stigarna i Nackareservatet en höstkväll efter 18.

Det som är så bra med att springa i grupp är att man småpratar under tiden (jobbigt men kul), men också att man får mycket mer kraft att springa. Det blir som ett energifält tvärs igenom hela gruppen som alla får hjälp av.

Så vi kanske ses i kväll kl 18, eller någon annan torsdagskväll! Du kan känna dig varmt välkommen, oavsett hur tränad eller otränad du är. Killarna och tjejerna i SOL väntar in alla; ingen blir lämnad ensam i skogen.

Elin Dunås

Frilansjournalist och Bagisbo.

Du gillar kanske också...