Den 16 maj invigs Nackareservatet…

Skön bild från Nackareservatet (foto: Stockholms stad)Vaddå, invigs kanske du tänker? Nackareservatet har väl alltid funnits? Nja, inte riktigt. I folkmun har de stora naturområdena mellan Stockholms sydöstra förorter och Nacka kallats för reservat länge. Men det var faktiskt först 2006 som reservatet fick officiell reservatstatus. Och då faktiskt i formen av två reservat. Ett tillhörande Stockholms kommun och ett tillhörande Nacka kommun. Nu har kommunerna kommit överens om att slå ihop reservaten till ett reservat, och man firar att ordningen är återställd med en officiell invigning den 16 maj.

Enligt Stockholm stads hemsida ”händer det spännande saker i Nackareservatet” mellan klockan 11-14. Bland annat ska de nya reservatstavlorna sättas upp, det kommer ordnas guidade turer och underhållning för stora och små. Mer exakt program utlovas i början av maj.

Enligt Skarpnäcks församlingsblad kommer invigningsceremonin äga rum på ängen vid Markuskyrkan i Björkhagen. Med musikunderhållning av Stockholms finansborgarråd Sten Nordin, Nackas kommunalråd Erik Langby och stadsdelsnämndens ordförande Billy Östh.

Låter sådär-kul i mina öron. För min del håller jag tummarna för att det avgår guidade turer från någon av Bagarmossens tre ingångar till Nackareservatet.

Nackreservatet innan föreningenKartan: Stort, grönt, skönt och underbart!Guidad vandring (foto: Stockholms stad)

Mer information om Nackareservatet:
Länsstyrelsen >>
Stockholms stad >>
Nacka kommun >>
Om invigningen >> 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...