Ulvsjön – badet för Bagisbon som inte gillar playan

Ulvsjön - kartaBland Bagisbor är nog Söderbysjön och Flatenbadet de vanligaste baddestinationerna. Flatenbadet (som är uppdelad i ett större bad och ett barnbad) är den riktiga playan med såväl hopptorn, grillkök, sandstrand och kristallklart vatten. Söderbysjön en smula mer bohemiskt och väldigt präglat av ett gäng kanadagäss som håller gräsmattan kort och välgödslad…

Igår lördag provade jag på det lite mer ensliga alternativet: Ulvsjön. En liten djup sjö med skogsbrunt vatten och branta klippor ett stenkast in i Nackareservatet från villaorten Älta. Från Bagarmossen tar man sig lättast dit genom att cykla genom Nackareservatet från Brotorpsstugan till Älta, cykla några kvarter norrut i den del som kallas Kolarängen och sedan promenera fem minuter in i skogen från Ulvsjövägen. (Ett annat alternativ är att ta sig till sjön via Sörmlandsleden som passerar sjöns norra del)

Det här är inget för dig som är ute efter en regelrätt badplats. Någon sådan finns inte. Inte heller är det en särskilt lämplig badplats för småbarn. Visst går det, men det finns ingen strand och vägen dit med barnvagn är minst sagt knagglig. Men tillhör du de som gärna hoppar i från en klippa, gillar att simma bland näckrosor och helst inte vill bada där det är så mycket folk: då är Ulvsjön toppen. Rekommenderas!

Här några bilder:

UlvsjönUlvsjönUlvsjön
UlvsjönUlvsjön

Ulvsjön utmärkt på karta hos Eniro >>
Nacka Kommuns hemsida om Ulvsjön

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...