Exklusiv förhandsvisning av tv-programmet Bokmålet på Bagarmossens bibliotek

Mat-tv och Bagarmossens bibliotek… hur går det ihop? Jo, den 19 maj klockan 18 är alla intresserade välkomna till en exklusiv förhandsvisning av webbtv-programmet Bokmålet “om mat i litteratur och litteratur genom mat”.  Det första avsnittet handlar om Vilhelm Mobergs klassiska Utvandrarna.

Idén bakom Bokmålet kläcktes av Ada Fredelius:

– Jag har alltid tyckt om att läsa om mat, blir sugen på att provsmaka Mumintrollens pannkaksfestmat eller märkliga engelska efterrätter i Harry Potter och Narnia, berättar hon för Bagisbloggen.

-När Historieätarna tog slut kastade jag ut en fråga på Facebook om det inte skulle hå att göra ett liknande program fast med böcker som utgångspunkt. Många hakade på idén så jag och några kompisar bestämde oss för att testa.

Ada blev programmets producent och teamet kom att bestå av programledaren Julia Skott, kocken Tom Israelsson. Sara Fritzon och Karin Enblom har filmat.

I det färdiga programmet som kommer att visas i Bagis medverkar en panel bestående av en överläkare i psykiatri, en kokboksförfattare och en litteraturvetare. Samt två skådespelare.

Att korngrynsgröt spelar en viktig roll i Utvandrarna kommer vi att få veta på Bagarmossens bibliotek på torsdag. I del 2 och 3 som släpps senare i höst utforskas Frans G Bengtsson Röde Orm, och Enid Blytons Fem-böcker.

Hur många program har ni tänkt att göra, och vilka är de hetaste kandidaterna?

-Vi har inte bestämt oss än, det beror lite på hur mycket tid och ork vi har. Men jag är lite sugen på något modernare.
Eller fantasygenren, hur smakar egentligen lembas?


Läs mer om förhandvisningen på Facebook-sidan >>

Och på bibliotekets sida >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...