Bagarmossen Bollklubb har startat damlag – häng med!

Det här blogginlägget har jag sugit på ett bra tag vid det här laget. Redan i december fick jag ett mejl från Hanna:

Efter ett år utan ett damlag i Bagarmossen BK, håller nu en nystart på att ske i klubben. Det är i ett tidigt skede, men träningarna är igång och vi hoppas på stor framgång.
Julen kom emellan och i januari mejlade jag Hanna som berättade att massvis hade hänt sedan hennes första mejl:
När jag skrev till er, hade vi precis startat allt. Vi var mellan 6-7 spelare som sågs två till tre gånger och tränade. Ryktet spreds sig och ca 20 pers har i alla fall tränat en gång! Nu är det en kärna på kanske 14 spelare som tränar regelbundet, med målet att ta sig an serien i början av april. Nu i lördags, den 23/1 spelade vi vår första match i Rissne futsal cup. Vi gick vidare från gruppspelet och spelar nu på lördag igen. Jag trodde inte i november, att vi två månader senare skulle vara där vi är idag. Bagarmossen har återigen ett damlag och det är vikigt för klubben, speciellt för yngre, kommande lag!
Vintern har varit hård och kall, och Bagisbloggen har inte känt sig riktigt på fotbollshumör. Men det har inte hindrat BBK:s nya damlag att träna i idrottshallar, löparspår och kung-fu-hallar. Häromveckan kollade jag av läget med Hanna och undrade bland annat vilken ålder man måste vara i för att få spela i division 5 med damlaget. Hon berättar att lagets ”minsting” är född-92, men är man yngre och en duktig spelare så är man självklart välkommen ändå. Säsongen drar igång 17 april med bortamatch mot Långholmen FC (hela matchprogrammet här).
Så är du seriöst fotbollskunnig och vill spela för Bagis så är det bara att höra av sig.
Mer om damlaget hittar du på BBK:s sajt >>
—-
PS… när jag ändå skriver om BBK måste jag även gratta Bagarmossenn juniorer (J19) som ska spela juniorallsvenskan (div1) nästa säsong. Tipset har jag fått från Hans som skriver:
Bagarmossen får då troligen möta lag från Visby, Karlstad, Eskilstuna samt från Storstockholm. Stort för en liten klubb som Bagarmossen BK.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...