Två nya föreståndare ska nytända Bagarmossens Folkets Hus!

Lena Wolmner och Anna Linell (foto från LinkedIn och Milljöpartiet)

Lena Wolmner och Anna Linell (foto från LinkedIn och Milljöpartiet)

Idag klockan åtta kom pressmeddelandet om att rekryteringsprocessen är klar och att Lena Wolmner och Anna Linell tackat ja till att bli Bagarmossens Folkets Hus föreståndare.  Det här kan bli rikigt bra!
Här är pressmeddelandet i sin helhet:

Bagarmossen bryter ny mark genom Folkets Hus

Föreningen bakom Stockholms största Folkets Hus har anställt två nya föreståndare.

I en nyskapande lösning har Anna Linell och Lena Wolmner tackat ja till jobbet som föreståndare för Bagarmossens Folkets Hus. Anna Linell har en bakgrund som chef inom Miljöpartiet och Lena Wolmner är frilansande kulturproducent med bland annat Malmöfestivalen, Way out West och Riksteatern på sitt CV. De kommer att dela på jobbet att utveckla och förestå Bagarmossens Folkets Hus.

”Bagarmossen och Folkets Hus står inför stora förändringar. Anställningen av dessa två väldigt kompetenta personer som ska dela ledarskapet kommer att påverka hela närområdet. I Bagis löser vi saker på ett speciellt sätt”, säger Curre Hansson, ordförande i Bagarmossens Folkets Hus.

Styrelsen, som består av tolv personer med bas i Bagarmossen, men även i närområdet Skarpnäck, Kärrtorp, Björkhagen och Hammarbyhöjden, har visionen att skapa ett kulturhus för hela linje 17 söder om Skärmarbrink. Styrelsen är ny sedan årsskiftet och har arbetat med att städa upp i ekonomin eftersom huset fram till i våras var konkursmässigt. Kulturförvaltningens förtroende har sedan dess återskapats och föreningen har säkrat medel för att kunna fortsätta driva och utveckla verksamheten. Ekonomin bygger dels på stödet från staden, dels på att hyra ut lokaler dagtid och kvällstid till föreningar, privatpersoner och organisationer.

De nya föreståndarna tillträder den 1 november 2016. Efter årsskiftet räknar de med att kunna presentera en plan för hur de ska förverkliga styrelsens vision att öka kulturutbudet och stärka den sociala sammanhållningen på linje 17 i bred samverkan med många olika aktörer.

”Att skapa en öppen och välkomnande mötesplats och verksamhet handlar mycket om att släppa in. Vi vill arbeta aktivt för en bredd i genrer och målgrupper. Vi vill släppa in engagerade aktörer framför allt i Bagarmossen, men även i närområdet”, säger Anna Linell och Lena Wolmner, som bor i Bagarmossen respektive Tallkrogen.

Rum för rörelse är en övergripande vision för huset, i det utkast till visionsplan som styrelsen har ett pågående arbete med. Det innefattar följande:

  • Arena för deltagande: hållbar infrastruktur för demokrati och engagemang

  • Tid för samtal: filosofi, politik och folkbildning

  • Plats för berättande: kultur och konst för alla

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.