Guide: Bagarmossens 9 oanvända boulebanor…

Bor du i Bagarmossen och gillar sporten boule/petanque? Grattis då har du kommit rätt. I Bagarmossen har vi nämligen ooootaliga boulebanor. Och trots att ingen spelar blir banorna bara fler.
Här är Bagisbloggens guide till folksporten som tyvärr bara saknar en sak: folk…

bergholmsskolans bouleplan

The original: TVÅ banor vid Bergholmsskolan (här såg man förr då och då pensionärer som spelade).
(OBS! Uppdatering, denna bana används, se tillägg längst ner)
(vi räknar 2 banor)

Kolbäcksgränds boulebana

Klassikern: Det finns också sedan ett bra tag tillbaka en boulebana i Bagarmossens äldsta bostadsrättsförening Kolbäcksgränd.
(vi räknar 3 banor)

Trågets boulebana

Tråget. Efter påtryckningar från PRO blev det TVÅ oanvända banor vid ombyggda Tråget. Riktigt fina banor med läktare modell mindre.
(vi räknar 5 banor)

centrecourt

Centrecourt. I samband med boendedialogen måste en eller ett par smygboulefantaster slängt in förslag om boulebana i centrum…
Tada! Nu byggdes EN centrecourt, rakt över handikapprutan. Har stått oanvänd i ett par år (trots möjlighet att låna gratis klot i Bagis grillkiosk) och till slut ställde Stockholmshem till och med dit ett badkar med blommor som gjorde det väldigt svårt att spela boule…
(vi räknar 6 banor)

Boule utegymmet

Banor i skogen. I våras blev Bagarmossen med utegym! Fantastiskt fint ett stenkast från Brotorpsstugan! Och vet ni vad! Kommunen har faktiskt givit oss ytterligare TVÅ boulebanor!
(vi räknar 8 banor)

Svarta kioskens boule

Uppstickaren! Och så i somras målades den gula kiosken om till svart och vi var många som med spänning gick och väntade på att den nyrenoverade kiosken, numera glassbar skulle öppna. Inte minst eftersom vi alla längtade efter att äntligen få möjlighet att spela…. BOULE!

Vi räknar: 9 banor!

 

Antagligen borde vi inte sluta räkna där. Det finns nog en och annan boulbana som Bagisbloggen missat. Och vill man leva lite vågat går det ju att spela boule lite här och där. Enda gången jag sett någon spela boule var på grusvägen nere vid Söderbysjön.


Tillägg:
Har fått flera påpekaden om att ”the orginal”-banan faktiskt fortfarande används. PRO meddelar att de spelar här varje tisdag klockan 12:15 med början i maj fram till mitten av oktober om vädret tillåter. Resten av året kör de inomhus i Liljeholmen.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...