Tre Bagiskonstnärer gör valaffischer åt Vänsterpartiet

Det börjar onekligen dra ihop sig till årets andra val (ni minns väl att vi röstade i Europaparlamentsvalet i våras). Överallt dyker det upp valaffischer (för egen del har jag framförallt sett Moderaterna, Folkpartiets och Socialdemokraternas affischer längs cykelvägarna i Bagistrakten), Socialdemokraterna har satt upp en val-container (modern variant av stuga) utan för Konsum och i söndags kunde man se ett par bagisbor utgöra ”folkets röst” i debatten om Sveriges ekonomi (se bild här).

Vänsterpartiet har gjort något väldigt smart för att få lite uppmärksamhet från Bagisbloggen… de har nämligen anlitat 3 bagiskonstnärer som fått i uppdrag att ta fram en varsin valaffisch under valparollen ”Inte till salu”.  I ett mejl från Malin Sköld, vice ordförande i Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck, skriver hon att de med bilderna vill sätta fokus på den lokala kulturen och samtidigt få fram sitt budskap.

De tre Bagis-konstnärerna är Karin Henriksson, Henning Trollbäck och Rebecca Farrensteiner. Deras affischer sätts upp i samband med Bagisdagen nu på lördag och tanken är att skapa en ”konstutställning” i orten.

Bagisbloggen har fått tag i dem redan nu och bjuder på affischerna nedan (klicka för större bild):

Nu ser Bagisbloggen fram emot fler Bagisflörtar från andra partier. Kanske exempelvis Moderaterna är sugna på att släppa en lite bättre vallåt mixad  av någon Bagarmossens eminenta musikproducenter… 😉

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...