Träffa bagisbor öga mot öga

På lördag 23 maj förvandlas boulebanan i centrum till en plats för lugn, eftertanke och interaktion med andra människor. Madeleine Grimhusen arrangerar ett möte som hon kallar Eye to Eye mellan klockan 11 och 14:

På lördag får Bagarmossen sin första Eye to Eye-installation. (Foto Madeleine Grimhusen)

På lördag får Bagarmossen sin första Eye to Eye-installation. (Foto Madeleine Grimhusen)

Vad kommer Bagisborna få vara med om?
– Människorna som deltar i Eye To Eye kommer att få vara med om en inre upplevelse. I tystnad och närvaro får de chans att bevittna vad som händer inuti dem vid ett möte med en annan människa. Några känner mest obehag och tycker det är en konstig grej, andra upplever en skön känsla av lugn och trygghet. Beroende på hur länge de väljer att sitta kvar, hur djupt de vill/vågar/har möjlighet att gå blir upplevelserna såklart väldigt varierande. Kanske händer det mest uppe i huvudet: Hur ser jag ut? Borde jag le? Tycker hen att jag är konstig? Vad är detta? Varför sitter jag här? Massor av tankar far omkring och det pågår ett dömande av sig själv och den andra personen. Allt är ok och allt är som det ska vara, inget rätt och fel. Min förhoppning är dock att deltagarna ger det en chans och sitter kvar såpass länge att mötet istället sker hjärtan emellan. Det är då magin sker, det är då kärlek uppstår.

Madeleine Grimhusen leder Eye to Eye på lördag, hon hoppas att många ska våga mötas.

Madeleine Grimhusen leder Eye to Eye på lördag, hon hoppas att många ska våga mötas. (Foto: Lina Linnell)

Med Eye to Eye vill Madeleine skapa ett rum, eller ett forum för verkliga möten. Förhoppningen är kunna påminna om den kraft och energi som vi kan hämta hos varandra säger hon. Att se och att bli sedd menar hon är några av de viktigaste delarna i tillvaron, något som vi gärna glömmer bort:
– Min vision för världen är kärlek och samhörighet. I dagens samhälle handlar det mycket om prestation och att vi ska vara duktiga, effektiva och lyckliga. Det kan bli väldigt stressigt, kännas ihåligt, ensamt och meningslöst. Och det enda vi egentligen vill är att bli älskade. Se mig! Kolla mig! Visst är jag duktig!  Om vi istället börjar se varandra. Om vi istället möts i våra egentliga identiteter, på ett djupare plan. Utan prat. Vad händer då?

Hur går det till?
– Vi kommer att skapa ett lugnt ”rum” på boulebanan, där vi lägger gräsmatta, blommor och ramar in med ”staket” och lugn musik. Härinne står även sex stolar som placerats i par mitt emot varandra. Förbipasserande bjuds in att slå sig ner på en stol. Inne i rummet är det tystnad. Var och en väljer själv hur länge de vill sitta men vi rekommenderar att stanna ett tag, att komma över de eventuella första obehags- eller rädslokänslorna. Efter upplevelsen får man, om man vill, prata in i kameran och kort berätta om sin upplevelse. Vi kommer klippa ihop en liten 2-minuters film och lägga ut på Youtube.

Boulebanan i centrum förändras för ett par timmar, Eye to Eye skapar ett rum där bagisborna kan mötas. (Foto Madeleine Grimhusen)

Boulebanan i centrum förändras för ett par timmar, Eye to Eye skapar ett rum där bagisborna kan mötas. (Foto Madeleine Grimhusen)

Bagisbor, ta er till centrum för att vara med på en Eye to Eye på lördag alltså. Madeleine berättar att hon gjort detta tidigare, i Florida i höstas, och att hon kommer att fortsätta göra fler möten framöver. Här finns mer information om lördagens Eye to Eye.

Frida

Bagisbo sedan 2007. Driver till vardags bloggen kurbits.nu, föreläser om gerillaslöjd och förverkligar nu drömmen att agera lokalreporter genom Bagisbloggen.