Cykelfeber i Bagis: Två nya cykelreparatörer + ett cykelkök på gång!

bagarmossen_cykeliI snart två månaders tid har vi haft en cykelverkstad mitt i Bagarmossen. Den blå containern mitt i centrum som hyrdes in av Stockholmshem som en del av projektet Bagarmossen Smartup (läs Bagisbloggens reportage här). Där har bagisbon och cykelmeken Joel Jansson haft fullt upp fram tills nu. Containern ska nu, precis som planerat, bort, och Bagarmossen blir tyvärr en mötesplats fattigare.

Men den cykelmek-törstande bagisbon behöver inte vara orolig. Var ambitionen med containerprojektet att få igång cykelföretagandet i Bagis har Stockholmshem verkligen lyckats. Här är tre grejor som är på gång:

1. Cykel-Olle har öppnat verkstad

Bagisbon Olle Arnio bor på Svartågatan “med en trevlig utsikt över centrum med blommande körsbärsträd och massor av miljömedvetna cyklister som parkerar sina cyklar runt hela parken varje morgon”. Han berättar i ett mejl till Bagisbloggen att han kom till insikt om att Bagarmossen saknar en permanent cykelverkstad och drog därför för ungefär en månad sedan igång “Cykel-Olle”. I väntan på en permanent lokal (en sådan kan vara på gång på Bergrådsvägen) har Olle öppnat verkstad i “ett litet så kallat brödlådegarage” på Svartågatan 4 bakom Café Lilla Bagis.

Bagisbloggen lovar att återkomma med mer info om Cykel-Olles planer och öppettider.

2. Joel startar eget i Gamla Enskede Lådcyklars lokaler

Joel Jansson, bagisbo och cykelmek.

Joel Jansson, bagisbo och cykelmek.

När containern på torget packar ihop flyttar Joel Jansson in i lådcykelfabriken Gamla Enskede Lådcyklars lokaler. Till tidningen Hammarby/Skarpnäck säger Joel:

Det blir en hål i väggenverkstad på heltid. Invigning redan under nationaldagshelgen

Om du undrar vart denna lokal ligger, så är det lokalen under den legendariska “Bagarmoss-tvätten”, en lokal som känns igen på sin fantastiska skylt (som bland annat inspirerat Bagisbloggen-loggan).

Adress: Stångåvägen 28

3. Cykelkök kan vara på gång i Bagarmossen!

Ett cykelkök är kort och gott en lokal där cykelintresserade kan samlas och mecka med sina cyklar, byta ut erfarenheter, dela på verktyg, kunnande och reservdelar. En slags gör det själv-verkstad. Bagisbon Otto Rimfors har precis dragit igång arbetet med att starta ett cykelkök i Bagarmossen.

Är du intresserad av att engagera dig? Kontakta Bagisbloggen så förmedlar vi kontakten >>

Här nedan en film från cykelköket i Göteborg som kan inspirera:

Och här kan du läsa en hel bok om Malmös cykelkök >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...