Svaret: Därför står en av rulltrapporna still i Bagis

Tunnelbana

 

”Här kommer en undran som jag alltid brukar fnula på när jag kliver av tunnelbanan i Bagarmossen under rusningstid. Varför används inte två rulltrappor upp under rusningstid?”

Frågade sig Leni i ett Bagisblogginlägg för ganska precis två år sedan. Och det är en fråga som ofta dyker upp. Det har spekulerats en hel del och många har kontaktat SL och frågat (inklusive undertecknad) och har för det mesta fått något halvsvar. Men häromdagen fick Carina ett riktigt utförligt svar som hon postade på Facebook. Så nu vet du Leni, och alla ni andra som funderar. Huruvida du accepterar förklaringarna är en annan sak 😉
Här är mejlet Carina postade i gruppen Bagis! på Facebook:

Hej,
Tack för att du hör av dig.
Bagarmossen är den station där vi har mest problem med rulltrapporna på hela gröna linjens södra halva. Vi måste därför ha mittenrulltrappan som reserv när de andra går sönder, vilket är något som tyvärr händer ofta. Ett annat skäl till att rulltrappan måste vara avstängd är att hundägare inte får åka i en rulltrappa som är igång, utan måste ha möjlighet att gå upp. Ett tredje skäl till att vi inte sätter igång den uppåt är att det är väldigt mycket folk som kommer på kort tid i rusningstid. Då vi ännu inte har enkelriktade spärrar i Bagarmossen har inpasserande resenärer ingen chans till att komma in genom spärrarna om båda rulltrapporna skulle vara igång.

Jag beklagar de problem som detta innebär för dig som resenär och har vidarebefordrat dina synpunkter på detta direkt till de som är ansvariga.

Du är alltid välkommen att kontakta oss igen via webbformuläret eller på telefon 08-600 10 00.

Vänliga hälsningar,
Frans Eriksson
SL Kundtjänst

Tack till Carina som spred detta vidare och gjorde oss undrande lite mindre undrande. Och tack till Frans som är den första på SL:s kundtjänst som givit ett riktigt utförligt svar.

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...