Succé för kvarterskrogshäng med Marika på Tina Maria

Marika Lagercrantz på TIna Maria

Några suddiga mobilbilder från ett fullsatt TIna Maria. Marika Lagercrantz syns i den högra bilden…

Det var tisdag kväll. Gatorna hala av underkylt regn. Mörkt och ruggigt. Men på den lilla kvarterskrogen Tina Maria, i radhusområdet som ligger mellan resten av Bagis och nackarestervatet, var det knökfullt. Publikdragaren var bagispatrioten Marika Lagercrantz som för två månader sedan tillsammans med sin make Peter flyttade hem till Bagis igen efter tre år i Berlin, Tyskland. Det var dessa tre år kvällens föredrag/samtal handlade om.  Vi fick bland annat lära oss om den unika nordiska ambassadkomplex som byggts upp i Berlin, med ett gemensamt nordiskt kulturhus: Felleshus, samt om skillnader mellan Sverige och Tyskland. En sådan skillnad är hur vi uppfattar barn, och ser på barnkultur i de olika länderna.

En annan skillnad är hur du umgås på krogen… och det här vill gärna Marika att vi i Bagis ska bli lite mer Berlin. Tanken är att fortsätta dessa träffar på Tina Maria, helst minst en gång i månaden, och åtminstone till en början med upplägget att någon berättar om ett ämne. Och har du ett jättebra ämne, men inte vågar stå upp och prata, står gärna Marika för pratandet 😉

Ingen träff är ännu inbokad i januari (eftersom Marika är bortrest), men den 3 februari är spikat 3 mars är spikat. Och då kan det bland annat handla lite om Bagisbloggen, samt Bagisgrupper som Bagisgrannar och sajten Bagis.nu.

Avslutar detta inlägg med slutet på en sång som kvällens värdpar sjöng.

 

—–

P.S. Givetvis kan du besöka Tina Maria närsomhelst. Ali vill gärna ha middagsgäster.
Själv åt jag en riktigt god vegetarisk rätt med turkisk börek och falafel. Hela menyn och öppettider hittar du på den nyligen omgjorda hemsidan:
www.tina-maria.se

Kul bonusfakta: Jag fick lära mig av Per, som bott i området sedan 80-talet att lokalen Tina Maria ligger i tidigare varit en bilmek. Och innan det var den faktiskt en liten Ica-butik!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...