Sticket – ny musik-pod skapad av bagisbon Peder Olsson

Sticket

Bagisbloggen: Hallå Peder Olsson! Du har startat en podcast, Sticket, vad är tankarna bakom den?
-Som musikintresserad saknade jag ett forum att utbyta tankar om musik, var den kommer ifrån och vad den gör med oss. Det parat med en annan podcastidé som frös inne.

Johan Rothstein, intevjuad i avsnitt 2.

Johan Rothstein, intevjuad i avsnitt 2.

Bagisbloggen: Berätta lite mer om podcastens första gäster och hur du tänkt när du valt dem?
-Eftersom jag inte har någon journalistisk bakgrund eller några andra resurser än mig själv så var tanken att gräva där jag stod. Jag kontaktade några bekanta som är skapande musiker. Eftersom jag bor i Bagarmossen och har gjort det i snart 10 år så var det nära till hands att de två första gästerna också har bott i Bagarmossen. Det är inget kriterium för att vara med dock. Nästa intervju är gjord i Midsommarkransen och efter den blir det en Göteborgarska.
-Kravet är att det ska vara personer som jag tror har intressanta reflektioner eller historier kring sitt skapande och musicerande och att de har gett ut musik mer eller mindre traditionellt.
-Jag själv skulle alltså inte få vara med i min egen pod.

Bagisbloggen: Hur tänker du dig den typiska Sticket-lyssnaren?
-Först tänkte jag mig nog musikgeeks, men egentligen är ju en bra story en bra story för vem som helst. Men troligen är det roligast för den som själv är någorlunda musikintresserad. Samtidigt är inte intervjuerna särskilt detaljnördiga utan liknar typiska podintervjuer: en skön stund mellan öronen. Och att man förhoppningsvis lär sig något litet man inte tidigare visste, eller åtminstone minst en liten anekdot som är skoj.

Bagisbloggen: Det känns onekligen som du har lyckats. Bra lunk och påläst. Lägger du ned mycket tid på research inför intervjuerna?
– Jag har inte lagt ner så mycket research som jag hade önskat före intervjuerna, men det är något jag snabbt lärt mig – den hårda vägen. Trots att jag tycker mig vara kunnig inom musik så är det svårt att researcha kring de jag intervjuat eftersom de är artister som verkar lite under radarn så det finns inte så mycket att hitta på nätet eller i medier om dem.

Magnus Johnson från Nervous Nelllie gästar kommande avsnitt 3.

Magnus Johnson från Nervous Nelllie gästar kommande avsnitt 3.

Bagisbloggen: När kommer det ”svåra tredje avsnittet” för att parafrasera en numera etablerad pod?
-Utan att lova 100 % så jobbar jag för att få ut avsnitt 3 på fredag. Utgivningen har hittills varit varannan fredag och det vore synd och skam att missa min egen deadline. Sitter just nu och lyssnar igenom avsnitt 3 helt oredigerat.

Bagisbloggen: Har du någon drömgäst?
-Ja, det vore kanske Jeff Tweedy från Wilco. Eller Elvis, eller Bille Holiday.

Bagisbloggen tackar för pratstunden, och ser fram emot fler avsnitt av Sticket!
Är du sugen på att lyssna? Kolla in Stickets sajt: sticket.pedero.se,
eller prenumerera på Sticket från Itunes >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.