Sebbe Staxx fick en gata i Bagarmossen…

Sebbe Staxx gata, foto/konstnär Tony Lorenzi

Sebbe Staxx gata, foto/konstnär Tony Lorenzi

Begåvade rapp-artisten, ”verklighetsförfattaren”, wannabe-gangstern och kreativa före detta bagisbon Sebbe Staxx fick i helgen en gata uppkallad efter sig i Bagarmossens centrum. Okej, det var inte kommunen som satt upp skylten, och när jag letade idag verkade det inte heller som att den längre satt kvar.

Skylten skapades och sattes upp av konstnären Tony Lorenzi i samband med radioprogrammet ”En kärleksattack på svensk hiphop”  i lördags firade 7 år med en minifestival på Södra teatern. Hiphop-magzinet Kingsize upplyser om att verket är ”en favorit i repris”:

I gatukonstens och graffitins namn gav han gator i Stockholm namn efter rappare som lämnat tydliga avtryck i svensk hiphopkultur. Tidigare har Lorenzi gjort detsamma med i mindre skala med Looptroop-medlemmarna Promoe, Supreme, Embee och Cosmic.

Vilka övriga rappare är, och bilder på skyltarna hittar du hos Kingsize, och hos Metro >>

Här på Bagisbloggen nöjer vi oss med bygdens son: Sebastian Stakset, ”Sebbe Staxx” från beryktade rappgruppen Kartellen. I intervjuer med Sebbe återkommer han ofta till sin tuffa uppväxt i Bagis (se exempelvis här och här). Hur han inte passade in, blev mobbad, började snatta och sen började med tyngre kriminalitet. I dokumentären ”Svensk hiphop har aldrig varit hetare” (som tyvärr inte längre går att se här >>), går Sebbe runt i Bagarmossens centrum och hajjar till när han ser Konsumskylten. Han minns kassörskan Inga, hon som var helt galen, som tog honom för snatteri. ”Jobbar hon fortfarande där”, säger han.

Visst gör hon det Sebbe. Och för några månader sedan var det till och med Bagisbor som gjorde en bok för att hylla henne !
Visst vore det roligt att uppkalla en av våra gator efter Sebbe Staxx på riktigt,
och en korsande gata efter Konsum-Inga 😉

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...