En hyllning till vårt lokala Konsum och Kassörskan med stort K

Vi har Ica och så har vi Konsum, eller Coop Konsum som det kallas nuförtiden. Båda har sin charm, men tyvärr förknippar jag personligen mest Ica med oändliga, svettiga köer till postdisken när jag köar efter något paket. Så Konsum har vunnit mitt hjärta och framförallt delar av personalen. Jag ska försöka skriva detta inlägg utan att nämna namn, men de flesta stamkunder på Bagis-konsum förstår nog vem jag syftar på när jag hävdar att hon kanske är en av Sveriges mest positiva kassörskor. Hon tycks älska sitt jobb och har gjort det i över fyrtio år (eller är det femtio, hon har själv nämnt att hon började jobba som 17 åring). Dessutom är hon fantastiskt tjänstvillig och mån om att man får del av alla erbjudanden. Som idag till exempel:

Jag valde min vana trogen hennes kassa. Vi pratade lite om att det var halva priset på en senapsburk jag köpt, och en smula om det fina vädret. Efter mig kom en ung tjej som blev helt paff när hon såg att läskflaskan kostade 25 kronor.
-Men det stod ju 17 kronor på skylten.
-Oj, oj, oj, säger Kassörskan förfärat.  Det är medlemspris! Har du medlemskort?
Flickan ser förtvivlad ut, varpå Kassörskan (lägg märke till det stora K:et) vänder sig till mig och undrar.
-Kan inte du låna ut dit konsumkort. Du får poäng.

Så är det på vårt lokala Konsum i Bagarmossen.

——–

PS. Kuriosa… i kassan bakom Kassörskans favoritkassa brukar hennes son jobba.
Kuriosa 2: När Bagarmossen byggdes låg Konsume på en annan adress. Det låg bredvid lekplatsen (som då var parkleken) Tråget. Numera är det ombyggt till bostäder. Kassörskan har berättat för mig att hon tidigare jobbade där.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...