Rekommenderas: middag på golfklubben

Björkhagens golfklubb

Björkhagens golfklubb

Som alla vet bjöd den här dagen på strålande sommarväder. Jag passade på att testa mina nya vandringsskor som ska ut på betydligt större strapatser senare i sommar, och gick cirka två mil i Nackareservatet, med en vän. På väg bort hade vi sett att Björkhagens golfklubb vid Söderbysjön hade restaurangen öppen, men dumt nog hade vi missat att kolla tiderna. När vi närmade oss på tillbakavägen var klockan över 18 och vi var ganska säkra på att det bommat igen – Hellasgårdens servering stänger ju kl 17. Men… till vår och våra magars glädje såg vi att det var öppet, och inte bara någon halvtimme till – utan faktiskt till klockan 21! (måndag-torsdag till 21, fredag-söndag till 18)

Så vad kan jag säga efter att ha testat? Jodå, humana priser – en riklig räksallad med grovt bröd till kostade 69 kronor, och för 74 kronor kunde man få en dagens med dricka och kaffe på maten.

Salladen var också över förväntan, allt kändes fräscht, det var rödlök i vilket piffade upp. Jag åt med god aptit och då är jag känd för att vara kräsen och ofta dissa maten ute.

Min vän valde grekiska färsbiffar med pommes frites, grekisk sallad och tzatziki. Jättegott, löd omdömet.

Urvalet var helt ok – det fanns bland annat fyra sorters sallader, flera kötträtter, några pajsorter, varav en vego, falafel, gulaschsoppa, bakad potatis, lax, fish and chips och pannkakor med grädde och sylt. Jag skrev inte upp alla priser men pannkakor kostade 45 kronor vilket får anses helt ok.

Och atmosfären gav lite intrycket av att vara utomlands. Men så ka det ju kännas ibland när solen gassar… Klientelet bestod främst av golfare, som verkade ha rest dit långväga ifrån. Några pratade italienska (jag som har bott i Italien spetsade genast öronen, men något intressantare än ’jag går och köper vatten’ yttrades tyvärr inte). Många satt och glassade vid sina bord med varsin öl.

Jag hade inte med mig kameran, men tog en bild av menyn med mobilen, som ni kan se. Om ni förstorar den kanske ni rentav lyckas läsa. 🙂

På väg hem såg jag att Byälvsgården alldeles utanför ingången till Nackareservatet, när man går in från Byälvsvägen, har öppnat sommarservering. Öppettider 11-13 och 13-15. Den ska jag testa imorgon!


Uppdatering:

Kunde inte låta bli att komplettera Elins utmärkta inlägg med ett par bilder jag knäppt. Aktuell info om öppettider mm kan man läsa på Björkhagens Golfklubbs hemsida >>

Björkhagens golfklubb - restaurangenBjörkhagens golfklubb - restaurangenUtsikt från Björkhagens golfklubb

Elin Dunås

Frilansjournalist och Bagisbo.

Du gillar kanske också...