Här är bagisbon som ska öppna Bagarmossens nya restaurang!

Ända sedan Stockholmshem meddelade att de gärna såg att det öppnas en restaurang i lokalen där Fadis Spel & Tobak  tidigare låg (Fadis flyttade till ny lokal bredvid Jalla Livs), har nyfikenheten varit stor på vilken typ av restaurang som kan tänkas öppnas där. I exempelvis Facebook-gruppen Bagis! har det spekulerats vilt och kommit in önskemål om allt från McDonalds-restaurang till indier, mexikansk restaurang, veganhak, ja till och med insektsburgarrestaurang 😉
Härom månaden kom det upp skyltar från Stockholmshem på lokalen som visar att något är på gång, och nu kan faktiskt Bagisbloggen avslöja vem som kommer att starta den nya restaurangen.

Läs intervjun med Axel Hansson nedan!

Axel Hansson blir den som öppnar Bagarmossens ny restaurang!

Axel Hansson, kommer att öppna Bagarmossens nya restaurang.

Bagisbloggen: Kan du berätta om hur du kom på att du skulle bedriva restaurang i Bagarmossen?

-Jag har tänkt öppna restaurang i snart fem år. Från början tänkte jag mig innerstan, och tittade på olika lokaler där utan att hitta den rätta.
Samtidigt kunde jag ibland komma på mig själv med att säga -Varför finns det så få bra och roliga ställen utanför tull?

När den här lokalen dök upp blev jag nyfiken och ju mer jag tänkte på det desto mer rätt kändes det. Även om förutsättningarna är lite annorlunda jämfört med om jag hade öppnat i innerstan, där har jag fått tänka till lite.

Bagisbloggen:  Berätta lite om dig själv, vad har du för tidigare erfarenheter av att jobba i restaurang?

-Jag heter Axel och har arbetat inom hotell- och restaurangnäringen i drygt femton år, med allt från kafé, restaurang, cocktailbar, vinbar, hotell och klubb. Väldigt brett helt enkelt. Jag är bagisbo sedan snart sex år, innan dess har jag arbetat i London, Småland och Paris och Zanzibar.

Bagisbloggen: Har du haft koll på diskussionerna kring det här med restaurang i Bagis på Facebook, och har du i sådant fall påverkats av dem?

-Jag följer såklart Bagisbloggen, och andra bagisrelaterade grupper i sociala medier med stort intresse, och nöje. Bagarmossen är verkligen en engagerad plats med stort driv. Jag tycker att det är kul att se att så många vill ha en restaurang här, även om jag tyvärr inte kommer kunna tillfredsställa alla smaklökar, men på sikt kanske det öppnar ännu fler restauranger. Jag längtar också efter tacos, vilket var svårt att hitta tom i innestan för bara något år sedan och indiskt, som ju finns som goda wraps från foodtruckenpå torget på tisdagar.

Bagisbloggen: Hur skulle du beskriva den mat som kommer att serveras?

-Tanken är en kvarterskrog med hög ambition, den som gillar grönsaker kommer bli glad, men helt vegan/vegetariskt kommer det inte bli.

Bagisbloggen: Vem tror du är den typiske matgästen?

-Den typiske matgästen är nog en bagisbo, eller skarpnäck-, eller kärrtorp- eller pungpinanbo, men förhoppningsvis även lite folk från andra delar av Stockholm.
Jag hoppas kunna locka allt från barnfamiljer till, ensamstående pensionärer.

Bagisbloggen: Du är själv bagisbo, hur tror du att det påverkar restaurangen – blir det en mer familjär stämning?

-Jag vet inte, det är svårt att säga, men jag vill att det ska vara en mötesplats som stärker den redan positiva känslan jag får i Bagis.

Bagisbloggen: Kommer det att finnas rätter för veganer?
-Öppningen kommer ske 2017, så det är klart, men vi kommer också se till att de som inte känner sig redo för mat från växtriket också känner sig välkomna.
Tanken är att det ska finnas vegetariska och veganska rätter, exakt antal är svårt att säga i nuläget, men de ska va smarriga och inte bygga på att man tar bort kött från en rätt, utan stå på egna ben.

Bagisbloggen: Hur är läget nu? Hur mycket jobb har ni kvar innan restaurangen öppnar? Finns det ett namn?

-Det är fortfarande ganska långt kvar vad det gäller vissa delar, men bygglov är på plats, det är väl det som tagit längst tid.
Namn kommer släppas innan året är slut.

Bagisbloggen tackar för svaren och ser med spänning fram emot öppningsdagen!
Lycka till Axel, och kul att vi ska få en ny kvarterskrog!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...