Oscar: Bagis – perfekt för utomhusträning!

11922016_10207697812392391_1792508956_n

För ungefär ett och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att jag skulle börja träna igen. Det var inget märkvärdigt till en början. Jag gick ut och sprang ungefär två gånger veckan. Mer var det inte. Då bodde jag i Danvikstull och sprang längs med vattnet vid Hammarby Sjöstad. Jag trivs inte inne på ett gym och framförallt inte bredvid uppumpade gymkillar. Att komma ut och få frisk luft var nästan halva grejen för mig.

Våren 2014 flyttade jag till Bagarmossen. Ganska snart upptäckte jag löparspåren i Nackareservatet och inte minst uthomhusgymmet vid Kärrtorps IP. Numera tränar jag ungefär tre till fem gånger i veckan, antingen springer jag i naturreservatet eller så lyfter jag stockar vid utomhusgymmet.

Det är trevligt, eller det är mer än trevligt. Känslan av att titta på när solen sänker sig över en idrottsplats, eller hoppa över en rot i ett löparspår eller ta sats inför en brant backe är för mig oslagbar. Jag är säker på att jag inte skulle träna så pass intensivt som jag gör i dag om inte möjligheterna till utomhusträning var så pass bra som de faktiskt är i Bagis.

Det här är mitt första inlägg som skribent på Bagisbloggen. Förhoppningsvis kommer jag här att regelbundet skriva och tipsa om lättillgänglig träning i Bagis och vårt närområde. Och som ni kanske märker kommer alla tips att nästan uteslutande handla om tips på bra utomhusträning. Ibland kanske det inte heller blir ett tips, utan snarare kanske ett kort inlägg om ett möte vid utomhusgymmet eller att mitt vänstra knä ömmar efter ett benpass.

Och om du känner att du vill träna men har svårt att komma i gång? Hör av dig till mig på oscnel@gmail.com. Jag tränar i alla väder och jag tränar också gärna tillsammans med andra Bagisbor. Jag är också ganska bra på att motivera andra till att ta på sig joggingstället 😉 Hör av dig!

 

Oscar Nelson

Frilansjournalist som bland annat jobbar för Sveriges Radio. Är även lärare i journalistik på Mäster Olofsgården. Bagisbo sedan 2014. Upptäckte utegymmet vid Kärrtorps IP under min första vinter i Bagarmossen och blev frälst. Tränar numera regelbundet vid gymmet och i Nackareservatet. Tycker att träning alltid ska ske utomhus.