Den 22 augusti öppnar en ny butik i Bagis! Vi vet mer…

Amano Secondhand

Har du de senaste veckorna promenerat längs cykelvägen mellan Bagarmossens centrum och lekparken Tråget har du kanske märkt något annorlunda bredvid vägen. I lokalen som tidigare tillhörde föräldravandrarna längs Linje 17 verkar det hända saker. Ja det står till och med:
“Något spännande öppnar snart”, på två av fönstren.

nagot_spannandeOch Bagisbloggen vet faktiskt vad det är… ja, vi har sugit på karamellen ganska länge. Personen som skrivit på orden på fönstren är nämligen en av Bagisbloggens skribenter: Elizabeth Oria.

Vad är det då för något som ska öppna?

– Jag kommer att öppna en second hand-butik med utvalda varor, avslöjar Elizabeth. Det är mest kläder som kompletteras med lite prylar och möbler. Butiken kommer att heta AMANO – Second Hand, Vintage & Design.

-Varför heter den Amano?

-“A mano” betyder “nära till hands”, “vi är kvitt” eller “gjord för hand” på spanska (mitt modersmål), vilket jag tycker är ett bra uttryck som passar affären och mitt nya “livsprojekt”…

Elizabeth Oria

Elizabeth Oria

Alla som känner Elizabeth vet att hon är passionerat intresserad av second hand, vintage och mode. Det är också något hon har jobbat med och bloggat om i flera år (Prendas Públicas), men först nu har hon tagit steget att starta eget:

– Eftersom jag bor i Bagis, där jag stortrivs, tycker jag det vore skoj och mysigt med en sådan butik här. I Bagis bor många människor som är miljömedvetna och som gärna vill återvinna och inte bara köpa nytt.

Elizabeth är övertygad om att behovet finns, och flera av hennes vänner har spontant sagt “att de nu slipper åka in till stan och rota i en massa affärer.”

Förutom kläder Elizabeth själv köper in på auktioner och loppisar kommer butiken sälja saker på kommission. Men vänta med att lämna in saker till henne innan butiken har öppnat, hälsar hon. Öppnar gör butiken lördagen den 22 augusti, samtidigt som Bagisdagen (läs mer här). Premiärdagen har hon öppet 13-16, sedan är tanken att ha öppet onsdag-fredag 11-17:30 och lördag 11-16.

-Ibland kommer jag även öppna butiken på andra dagar, exempelvis söndagar. De tiderna kommer jag att avisera i sociala medier, berättar hon. (Facebooksida finns här)

Bagisbloggen önskar Elizabeth lycka till och ser fram emot den stora öppningsdagen!

Och så ett stort grattis till alla bagisbor som äntligen fått en riktig butik för vintagekläder!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...