Nytt klimatinitiativ presenteras i Bagis på lördag

Couverture Turning the Tide On Climate Change

Fick ett tips från Katarina om ett informationsmöte på lördag om ett nytt klimatinitiativ. Nedanstående är saxat från deras informationslapp:

Så länge de fossila bränslena är billiga kommer de att förbrännas.

Vi vill göra dem ohyggligt dyra!

Vi är en ny klimatorganisation. Vårt mål är att skapa den politiska vilja som kan stoppa klimatförändringen. Vi arbetar med en speciell metod och har ett vasst politiskt förlag.

Bakgrund: Det finns en framgångsrik amerikansk klimatorganisation som heter Citizens Climate Lobby (CCL). Den använder en beprövad metod för att påverka USA:s kongress och den förespråkar ett enda mycket konkret lagförslag, som kan stoppa all förbränning av fossila bränslen.

Klimatsvaret – CCL Sverige är en svensk gren av CCL.

Förslaget som vi driver är en stadigt stigande koldioxidskatt på alla fossila bränslen, i en speciell sorts skatteväxling, som innebär att statens hela skatteintäkt från denna koldioxidskatt delas ut igen till allmänheten, i lika stora delar till varje vuxen medborgare.

”Jag rekommenderar alla unga att använda sig av den demokratiska processen och exempelvis gå med i Citizens Climate Lobby (CCL) som informerar politiker och allmänhet om behovet av en stigande koldioxidskatt med full utbetalning. … Det är uppmuntrande att denna rörelse växer så snabbt.”

James Hansen (professor vid Department of Earth and Environmental
Sciences vid Columbia University, tidigare chef vid NASA)

Välkommen till Bagarmossens Folkets Hus lördagen den 15/3 kl 10-11, så berättar vi mer!

Vår webbsida: www.cclsverige.se

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...