Missa inte: Bagisodlarnas dag den 18e maj!

bagisodlarnas dagGlöm inte att grönmarkera hela söndagen den 18:e maj i kalendern. Då har Bagisodlarna sitt största evenemang hittills. Här berättar de mer (saxat från Bagisodlarnas sajt >>):

Under våren har en grupp Bagisodlare studerat, tänkt och pratat om att tillsammans skapa en ny skogsträdgård i Bagarmossen. Vi har snackat jord, svamp, superväxter och ekosystem – tittat på solen och skuggorna, vinden och höghusen på Byälvsvägen. Nu bjuder vi in alla Bagisbor och Stockholmare till en riktigt grön söndag på temat odling!

Du behöver inte kunna något om odling – alla är välkomna, vana odlare som nybörjare.

Kom och plantera en buske och ta första spadtaget till vår skogsträdgård, hjälp oss anlägga en vacker äng och få egna fröer som tack, se premiären av filmen Growing Cities om stadsodling i USA, fika, diskutera odling och få tips av köksträdgårdsexperten Lena Israelsson.

Lär dig mer om det odlingssystemet acquaponics – ett slutet system för att odla på ett hållbart och miljöbra sätt i staden. Experten Benjamin Andelmo är på plats och pratar odling med forskaren och erfarna odlaren Christina Schaffer.

För dig som vill odla egen mat på liten yta har Blommor4U dessutom ett specialsortiment till salu hela dagen – och även allt du behöver för att komma igång med Bokashikompost.

Varmt välkommen!

Programmet äger rum kring Byälsvägen (se karta) mellan 11-18:

[flexiblemap address=”Byälvsvägen 12 Bagarmossen” zoom=”14″ title=”Bagishuset – Byälvsvägen 12″ width=”100%” description=”Här och på två närliggande platser äger programmet rum”]

Program

Bagishuset – Byälvsvägen 20

growingcities11.00 – 16.00 Fikaservering, hembakat och billigt.

11.00, 12.30 & 14.00 Sverigepremiär för filmen “Growing Cities” – en dokumentär om stadsjordbruk i USA (filmen är 58 min lång) Mer info: http://growingcitiesmovie.com/

11.00 – 15.00 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Svenska Bostäder och Stockholmshem finns på plats och svarar på frågor om odling i Bagis.

15.00 – 16.00 ”Hur mycket mat kan vi egentligen odla i staden?” Samtal öppet för alla med Christina Schaffer och Benjamin Anselmo. Christina är forskare och odlingsproffs, Benjamin är expert på acquaponicsodling (ett slutet ekosystem för att odla grönsaker i staden). Samtalsledare Elin Dunås, bagisodlare och journalist.

Byälvsvägen 12 – Bagisodlarnas lådor

11.00 – 13.00 Vi anlägger en ny äng – kom och hjälp till!

11.00 – 18.00 Blommor4U är på plats med odlingssortiment och allt du behöver för att börja med bokashi-kompost.

15.00 – 18.00 Piroger, msemmen och annan god mat till försäljning.

16.00 – 18.00 Författaren och köksträdgårdsexperten Lena Israelsson visar hur du får ut största skörden av dina tomat- och chiliplantor. Även tips om hur du kommer igång med odling på liten yta och bokashi-kompostering.

Trekanten – parken nedanför Byälvsvägen 30

12.00 – 18.00 Vi planterar Bagarmossens nya skogsträdgård. Bli en Bagisodlare för en timme – plantera en buske eller snacka design med oss.

 

Om du vill kan du även anmäla dig till evenemanget på Facebook. Här >>

 

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...